Szerdára 226-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, és újabb áldozata van a betegségnek. Közben a Szent László Kórház udvarán tábori kórházat állítottak fel.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Újabb áldozata is van a koronavírusnak, egy debreceni férfi, aki brit állampolgár, aki Debrecenben él és betegsége előtt Milánóban volt.

Tábori kórház épül a Szent László udvarán

Egy nap alatt állítottak fel tábori kórházat, sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán – írta a Honvédelem.hu.

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel hétfőn és kedden a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal kiegészülve, a kórház megsegítése céljából, telepítette a Role-1 típusú tábori sátorrendszert.

Kopcsó István, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke szerint olyan modern sátorrendszert állítottak fel, ami rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva.  A járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására, lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

A telepített sátorrendszer ellenáll akár óránkénti száz kilométeres erősségű szélnek is, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembe helyezése után tíz perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket.

A Hungexpot is berendezték

A LikeNews.hu is megírta, hogy a napokban a Hungexpo egyik csarnokát is tábori kórházzá alakították. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: tábori kórház a Szent László Kórház udvarán – Forrás: honvedelem.hu