Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta megkéseltek december 24-én reggel egy rendőrt Budapesten, a 4. kerületben. Most, néhány nappal később a Zsaruellátó oldalán keresztül üzent a fiatal rendőr az érte aggódóknak.

A 4. kerületben történt az eset, Budapesten

Mint megírtuk egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést 2020. december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest 4. kerületéből, a Kassai utcából, számolt be róla a Police.

Az egyik kiérkező járőrt szúrta meg a támadó

A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték.

Az ügyészség vizsgálódik

Az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.

A Kassai utcában történt

Blikk információi szerint egy indiai férfi sikoltozást hallott a Kassai utcában egy panelházban. Arra gondolt, lehet, hogy tűz van az épületben, ezért felhívta a barátnőjét, aki az egyik emeleten lakik, hogy jöjjön le.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőr kritikus állapotban volt

A megkéselt 26 éves rendőrt kritikus állapotban vitték kórházba, ahol megműtötték. Mostanra azonban kikerült az intenzív osztályról, az állapotba kielégítő.

Megható üzenetet küldtek a kollégái

Szívszorító videót készítettek kollégái annak a rendőrnek, akire szenteste reggelén Újpesten támadt késsel egy ámokfutó. A rendőr életét egy kolléganője mentette meg, aki lelőtte a támadót. A rendőr életveszélyesen megsérült. Több életmentő műtétet hajtottak rajta végre, állapota stabil. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Kikerült az intenzívről

Kikerült az intenzív osztályról az életveszélyesen megsebesített rendőr őrmester. A 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból, állapota stabil, de még nincs túl a nehezén.

Kollégái meglátogatták a kórházban

Pétert vasárnap meglátogatta az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, valamint az újpesti rendőrkapitány, akik elvitték neki közvetlen munkatársai személyes videóüzenetét

Sokat javult az állapota

„Kollégánknak sokat javult az állapota, társai, barátai üzenetei megmosolyogtatták.
A parancsnokok biztosították az őrmestert, hogy minden támogatást megadnak felépüléséhez” – írták a BRFK Információs Portálján.

Videót készítettek a rendőrnek

Fájdalmának enyhítése érdekében munkatársai nem mindennapi videót készítettek az őrmesternek, melyet az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, valamint az újpesti rendőrkapitány mutatott meg neki személyesen.

Itt a rendőrség videója

A Zsaruellátó oldalán keresztül üzent a fiatal rendőr

A 26 éves őrmester most a Zsaruellátó oldalán üzent az érte aggódóknak:

„Kedves Zsaruellátó és minden értem aggódó tag, az Újpesten késsel megszúrt rendőr vagyok.nagyon köszönök minden támogatást, állapotom miatt nagyon megterhelő olvasni is a jó kívánságokat, nem is tudok egyelőre mindenkinek válaszolni, de pótolni fogom. Körülményekhez képest jól vagyok,már néhány lépést segítséggel megtettem, de még nagyon sok cső áll ki belőlem amik akadályoznak. Édesapám mondta, hogy mennyien aggódnak értem és ezért nagyon hálás vagyok, igyekszem ebből erőt meríteni. KöszönettelPeti” – olvasható a bejegyzésben.

Kiemelt kép: Részlet a videóból