A LikeNews is megírta, hogy egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést 2020. december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest 4. kerületéből, a Kassai utcából, számolt be róla a Police.

Az egyik kiérkező járőrt szúrta meg a támadó

A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték, intenzív osztályon ápolták, súlyos sérüléseket szenvedett, de azóta állapota stabil.

Súlyos, életveszélyes sérülések

Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani. A “szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete” – fogalmazott az állami tévében a főigazgató.

A támadót lelövő rendőr sokkos állapotba került

A 23 éves őrmesternő tehát tíz lövést adott le a támadóra, a 35 éves délegyházi férfira. A rendőrnő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. Őt azóta kiengedték a kórházból.

Egy túlélő levele

Hááát hol is kezdjem? HÁLA! Mindenki tudja mi történt, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác, egy rendőr, most már tudjuk Peti rávetette magát, az ajtónkból vitte el” – írta annak az újpesti háznak az egyik lakója, ahol az elmeháborodott késelő garázdálkodott.

Majdnem meghalt a rendőr

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója megjegyezte, ha egy nagyobb eret ért volna rendőr testén a szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta.

Katonaorvosok műtötték

Fontosnak nevezte azt is, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van.

Jobbulást kívánnak a BRFK dolgozói

A budapesti rendőrök egy videót készítettek, amelyben jobbulást kívánnak megkéselt társuknak, valamint néhány kolléga a kórházban is meglátogatta.

A videót itt tekintheted meg a linkre kattintva

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán