Várkonyi Andrea hónapokkal ezelőtt tűnt le finoman szólva is a térképről. A tévést utoljára karácsony előtt láthatták a nézők, amióta pedig a LifeTV-nél felmondott eléggé eltűnt a nyilvánosság színe elől. Tegnap reggel azonban a Mokka vendége volt, ahol sok mindenről beszélt, többek között arról is, mi van vele mostanság, illetve azt is elmesélte miként befolyásolta az életét a koronavírus.

Ekkor írtunk róla utoljára

Az egykor műsorvezetőről itt a LikenNews.hu hírportálon utoljára január elején írtunk, mint akkor arról beszámoltunk exkluzív helyszínre, a Mészáros Lőrinc és Vida József TV2-tulajdonoshoz tartozó Andrássy út 105. szám alatt található villába jegyezte be Várkonyi Andrea volt műsorvezető az új médiacégét. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Mokka vendége volt

Az orvosi végzettséggel rendelkező ex-tévés az utóbbi időben azonban eléggé háttérbe vonult, most azonban mégis elment a TV2 reggeli műsorába, ugyanis tegnap a Mokka vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy milyen volt átesni néhány hónappal ezelőtt a koronavíruson.

Amikor koronavírusos volt

Várkonyi Andrea a műsorban a betegsége kapcsán elmondta, hogy először sima arcüreg-gyulladásos tüneteket produkált, ám később kiderült, hogy ez bizony koronavírus. Az egész szeptembere ráment a betegség miatt, ám szerencsére kórházba nem kellett mennie. „Lihegtem, mint egy öreg néni, amikor egy kis emelkedőn kellett gyalog menni.” – mondta Andrea.

Máig vannak mellékhatások

Az egykori műsorvezető arról is beszélt, hogy mostanra már fél év eltelt a betegsége óta, ám a szaglása máig nem tért vissza rendesen. Elmondása szerint most is vannak olyan reggelek, amikor úgy ébred: nem érez szagokat, aztán jellemzően napközben ez visszatér.

Meglepődött a pozitív teszten

Várkonyi Andrea továbbá arról is szólt, hogy nagyon meglepődött a pozitív teszt eredményen, ugyanis fogalma sem volt róla kitől kaphatta el a betegséget. Lánya is elkapta a vírust, akinél kb. másfél napig tartó nátha formájában nyilvánult meg minden.

Ezt tanácsolja

Várkonyi Andrea egyébként orvosként azt tanácsolja, mindenki oltassa be magát. Arról is beszélt, szeretné, ha kevésbé lennének szkeptikusak e téren a emberek. Véleménye szerint most mindenki virológusnak képzeli magát, ami azért nagyon furcsa, mert például a HPV elleni oltást sem szokta kritizálni senki.

Beoltatja magát

A volt műsorvezető arról is beszélt, nem kérdés számára, hogy beoltatja magát, illetve arról is beszélt, hogy a most hetedik osztályos lánya nem fog vakcinát kapni, hiszen 18 éves kor alatt nem lehet oltani.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Hálásnak kéne lenni

Továbbá arra is kitért, szerinte hálásnak kellene lenni azért, hogy a gyerekekre nem annyira veszélyes ez a vírus: „Tényleg azért imádkozom nap mint nap, hogy nehogy legyen olyan mutáció vagy olyan verzió, ami elkezd rájuk veszélyes lenni.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Várkonyi Andrea – Forrás: TV2