A gyerekek az erkélyen játszottak, édesanyjuk a teregetni való ruhákért ment, amikor a 4,5 éves kisfiú felmászott az asztalra, hogy kedvenc szuperhősét utánozza, majd kiugrott az első emeleti erkélyről.

Az anya 2019. júniusában a három kiskorú gyermekével, köztük a négy és fél éves sértettel, volt otthon. A kisfiú ekkor már több napja mondogatta édesanyja előtt, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget. A gyermek máskor is fantáziált, így például azt, hogy szintén egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő kora délután teregetni akart, és karján legkisebb gyermekével a ruhákért a fürdőszobába ment, miközben a sértett és annak hat éves bátyja a talajtól közel négy és fél méter magasságban lévő erkélyen maradt, ott játszottak.

A kisfiú kihasználta a szülői felügyelet hiányát, a ruhaszárítót elhúzta, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és, hogy az utánozni kívánt szuperhőshöz hasonlóan repüljön, a korlátról leugrott. A gyermek a földnek csapódott. A négy éves kisfiút mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a lábát kellett megoperálni.

A Pápai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy huszonöt éves asszonnyal szemben.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: infopapa.hu