Nagy divat a mai lakberendezésben a vászonképek használata. E képek elterjedésének jelentős lendületet adott a digitális technológia térnyerése, a korszerű nyomdai eljárások megjelenése, a közösségi média és a mobiltelefonok elterjedt használata.

A vászonképek

Ebben a cikkben áttekintjük a vaszonkepem.hu segítségével a vászonképek eredetét és mai formáit.

Az ember már az őskorban is képeket készített a barlang falára, így ábrázolta életének történéseit. Nyilván ezek még nagyon kezdetleges képek voltak, amit föld és zsír keverékével festett fel a falra, de már megjelent bennük az események megörökítésének igénye.

Az ókorban és a középkorban megjelent a fára festés, ez még vallási célokat szolgált. A 16. században jelentek meg az első vászonképek, és széles körben el is terjedtek, mivel nem kopott le róluk a festék, és nem repedezett meg a kép. A 19. században pedig megjelent a fényképezés, ezzel a módszerrel már igazán jó minőségű képek készültek.

Napjaink vászonképei

A 20. század ugrásszerű fejlődést hozott a képalkotásban, megjelentek a művészi festmények, a fotók és a vászonképek. Változatos tematikával, sokféle anyaggal készültek a képek információközlésre, jelzésre, díszítésre. A festmények elsősorban lenvászonra kerültek, napjainkban is jellemző ez az eljárás, de nem mindenki engedheti meg magának.

Amikor a technológia elérte azt a szintet, hogy már vászonra is tudunk nyomtatni, akkor lehetőség nyílt arra, hogy az általunk készített kép tűéles, pontos, festményhatású lesz.

A vászonképek fajtái

Vászonnak napjainkban egy speciális bevonattal ellátott, 100% pamut vagy poliészter anyagot használnak.

A vásznat vakrámára feszítik, ez egy 2-5 cm vastag fakeret a kép mögött. A vakráma vastagsága még látványosabbá teszi a képet, mert kiemelkedik a fal síkjából, így a kép 3D hatású lesz.

Van olyan kép, melynek széle a vakráma szélét borítja, van olyan, ahol a vakráma valamilyen különleges színt kap, és van olyan is, ahol a vakráma széleit szabadon hagyják, és a képet úgy nyomtatják, hogy a széle egybeessen a vakráma szélével.

Képkészítés

A képek témája bármi lehet, egy emlékezetes esemény, egy szép táj, egy kedves ember, egy szép épület, a természet szépségei, minden, ami a szívünknek kedves, és amit szívesen látnánk a lakásunk falán. 

Az erre specializálódott vállalkozásoknak elküldve a képre szánt fotót, a szakemberek elkészítik a vászonkép tervét a kéréseinknek megfelelően, majd egyeztetés után kinyomtatják. Ezután 5-10 órás száradás vár a képre, majd házhoz szállítják, és máris feltehetjük a helyére.

Léteznek olyan programok is, amelyekbe feltöltve a fotót, saját magunk tervezhetjük meg a róla készülő vászonképet.

A vászonképek bármit megörökítenek, ami számunkra kedves, és bármikor csináltathatunk újabbat, hiszen viszonylag jó áron elkészülnek és kiváló minőségűek. Ehhez meg kell találnunk az igényes, nagyobb tudású szakembereket, és semmi nem szabhat határt a fantáziánknak!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.