Mint ahogyan arról a LikeNews is hírt adott végső nyugalomra helyezték az ország karabarékirályát, a koronavírus fertőzésben elhunyt Sas Józsefet.

A temetés szűk családi körben zajlott

A temetés szűk családi körben, csak a legközelebbi barátok jelenlétében zajlott. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sas poénokkal készültek a temetésre

A művész barátai szerint a kabarészínészre csak mosolyogva szabad emlékezni, ezért a temetésén nem csak szomorúság volt, elhangztak olyan poénok is, melyekkel Sas József ajándékozta meg egykor a közönségét.

Öccse nem tudott hazajönni

A búcsúztatón beszédet mondott Gálvölgyi János, Heller Tamás, Selmeczi Tibor, és Beregi Péter is. Sas József öccse, Imre, viszont távol maradt a szertartástól, tekintettel arra, hogy Párizsban él, és a koronavírus-helyzet miatt nem tudott hazautazni a feleségével, Edittel – írja a BudapestKörnyéke hírportál.

Hofi Géza özvegye támogatja

Zsuzsa asszonyt a szertartás ideje alatt végig a lánya, Ágnes támogatta, ám egy pillanatra sem hagyta magára Hofi Géze özvegye, Ildikó sem.

Fogta a kezét

– Zsuzsa nagyon fázott, fogtam a kezét, hátulról átöleltem, amikor rátört a zokogás a beszédek hallatán, mindig megszorítottam, szorosabban öleltem át, ettől erősebb lett. Végig így álltunk. A sírnál már a lányuk, Ágika vigyázott rá, ő támogatta. A Sasomnak az járt volna, hogy hatalmas tömeg búcsúztassa őt egy napfényes délelőtt, és a kabaréjeleneteire emlékezve barátaival, családjával a közönsége kísérje az utolsó útjára.

Hofi mutatta be őket egymásnak

– Odavágott a halála! Nagyon szerettem őt, még az ágyban fekvő Sasom is jobb volt, mint hogy nincs többé. Nagyon hálás vagyok Gézának, hogy 22 évvel ezelőtt bemutatta nekem Sas művész urat, sokáig így is szólítottam. Sokszor rám telefonált reggelente, hogy egy-egy poént teszteljen rajtam. Hiába mondtam neki: Sasom, még a fürdőszobában vagyok, rávágta, hogy az a legjobb, és elmondta, milyen ötlete van. Később sem hívtam Jóskának, a felesége engedélyével „Sasom” lett, és az is marad mindig. Az élet úgy hozta, hogy Zsuzsával lettünk nagyon jó, elválaszthatatlan barátnők – mondta a Blikknek Ildikó.

Múlt vasárnap halt meg

Amint arról a LikeNews is beszámolt, 82 éves korában elhunyt Sas József, a magyar kabaré nagymestere. A színész évet óta súlyos beteg volt, 2019-ben agyvérzést kapott. Újra megtanult beszélni és járni.

Állandó felügyeletre volt szüksége

Agyvérzése után szinte folyamatosa egy gyógytornász járt hozzá, állapota szépen javult. Ennek ellenére állandó felügyeletre volt szüksége, amelyet egy ápoló látott el és orvosa is gyakran látogatta.

Elkapta a koronavírust

Január elején kapta el a koronavírust. Súlyos állapotba került kórházba, felesége szerint Sas József számára a halál megváltás volt, mert az utolsó napjaiban nagyon sokat szenvedett.

A lánya volt vele utolsó óráiban

„Elbúcsúztam tőle, zsidó és keresztény imát is mondtam érte. Tudtam, éreztem, hogy meg kell látogatnom, mert ezt akarja. Bár voltak kétségeim is azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne. Nem voltam benne biztos, hogy a jelenlétem milyen hatással lesz rá. Maradni akar vagy menni? Végül úgy éreztem, inkább menne. Telis-tele volt teremtő energiákkal, de a test, amiben élt, már fáradt volt ehhez. Mennie kellett. Tegnap nagyon sokat beszélgettem vele, ontotta magából a dalokat… Úgy éreztem, segítek neki a jelenlétemmel” – mondta Sas József lánya  a művész utolsó óráiról.

 A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sas József