Négy nappal a döbbenetes gyilkosság után örömet is érzett Szilágyi István  özvegye, Humenyánszky Jolán, akinek Galambos Lajos vadonatúj fekhelyet és hűtőgépet, továbbá ágyneműt és tartós élelmiszert is adományozott.

Szikágyi István özvegy, már a gyilkosság napján visszatért családi házukba. A mélyszegénységben élő Szilágyiék háza rettenetes állapotban van, még áramuk sincs. Joli néni azóta abban a véres ágyban aludt, amelyben fia, egy kalapáccsal agyonverte férjét.

Négy nappal a szörnyű tragédia után végre új ágyat kapott Joli néni. Lagzi Lajcsi segített az özvegyen, rengeteg élelmiszerrel is elláta az idős asszonyt.

„Emésztett a tudat, hogy ennek a tragikusan megözvegyült asszonynak abban az ágyban kell hálnia, amelyben a férje a halálát lelte. Míg élek, nem felejtem annak a vérfoltos matracnak a látványát, de jó érzés volt látni a szemében, hogy örült, ha csak egy kicsit is” – mondta a zenész

A segítők koronavírus tesztet is szerveztek Szilágyi István özvegyének. Az egyik orvos házhoz ment, hogy letesztelje Joli nénit. Szerencsére az eredmény negatív lett.

Nyilvános temetése lesz

A Baptista Szeretetszolgálat két hónapja rendszeresen látogatja a segítségre szoruló családot és a gyilkosság óta felügyelete intenzívebbé vált.

„Intézzük a takarítást, a mosást, ha kell, fát is vágunk, az udvart is rendben tartjuk és ételt hozunk. A Győri Nemzeti Színház a saját halottjának tekinti István bácsit, de Budapesten lesz eltemetve. Nyilvános búcsúztatást tervezünk, és ugyan Jolika koporsós temetést szeretett volna, hamvasztás lesz – mondta Baricz Dezső, a szervezet programigazgatója.

A LikeNews.hu cikkeit Szilágyi István tragikus haláláról ide kattintva tudod elolvani.

Kiemelt kép: megemlékezés Szilágyi István házánál