Hamarosan vádat emelhetnek azzal az 53 éves D. Vilmossal szemben, akinek a kutyája májusban rátámadt egy gyerekekkel sétáló anyukára Csepelen. A harapások miatt a 12 éves kislány súlyos, a 16 éves lány és az anyukája pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Kutyatámadás Csepelen

Idén májusban egy édesanya hívta a mentőket, hogy Budapest 21. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya.

A kutya a helyszínen volt

Miután a mentők a helyszínre értek és megkezdték a sérültek ellátását, értesítették a rendőrséget, hogy az agresszív kutya a helyszínen van.

Rálőttek a kutyára

A rendőrök azonnal odasiettek, ahol a staffordshire terriert a rendőrökre is rátámadt; ekkor az egyik körzeti megbízott négy célzott lövést adott le az állatra. A kutyát lövés érte, de elszaladt. Nemsokkal ezután megtalálták az ebet.

Új gazdához került a kutya

A sérült kutyát ezután befogták, és az állatkórházban történt ellátása után a Fővárosi Önkormányzat Állatvédelmi Őrszolgálatának adták át megfigyelésre, akik később új gazdát találtak neki.

A 12 éves kislányt kórházba vitték

A kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett.

Nem volt megfelelő a kerítés

A most nyilvánosságra hozott eljárás adatai szerint a kutya azért szökhetett ki az utcára, mert a telek nem volt megfelelően bekerítve, ezért gazdáját a csepeli nyomozók súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A szomszédokat is zavarták a kutyák

A kutyatámadás után a környék lakói azt nyilatkozták, hogy D. Vilmosnak nem ez az egyetlen kutyája, hanem állítólag ebtenyésztéssel is foglalkozik. A szomszédok a kutyák miatt már többször panaszt tettek a férfi ellen, de a hatóságok nem léptek.

Lezárták a nyomozást

24.hu úgy tudja, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A csepeli nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

A napokban is szörnyű kutyatámadás történt

Mint ahogy azt a LikeNews is megírta az Érdi Civil Állatmentők a Facebook oldalukon számoltak be a szörnyű kutyatámadásról, ami Pest megyében Tárnokon történt.

Kamaszlányra és kiskutyájára támadt az eb

Egy nagytestű kutya támadt rá a kutyáját sétáltató tinire.

A lány kutyája belehalt a támadásba

A kamaszlány kistestű kutyája belehalt a támadásba.

Megsérült

A lánynak több helyen össze kellett varrni a kezét, a történtek óta pedig sokkos állapotban van.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Kutyatámadás az udvarban: Majdnem széttépték a szomszéd kutyái a bácsit, az állatok gazdáját most elítélte a bíróság

Elismerte a felelősségét a gazda

A vérengző eb gazdája elismerte a felelősségét, ám az állatvédők is leírták, hogy ez a tragédia bizony elkerülhető lett volna, ha az állat nincs kint szabadon felügyelet és póráz nélkül.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a kutyatámadás után – Forrás: Facebook