A brit korona várományosa Vilmos herceg és párja Kate Middleton, hivatalos nevén Cambridge hercegnője pakisztáni utazásuk során akkora viharba kerültek, hogy kétszer is próbálkozott a pilóta, de nem tudtak leszállni a repülővel.

Vilmos herceg az elmúlt 22 évben nem járt az India melletti Pakisztánban. Édesanyja, Diana hercegnő halálával kapcsolódott össze számára ez az ország, mert annakidején pont itt volt, amikor megtörtént a tragédia.

A brit korona várományosa Vilmos a feleségével most 5 napos hivatalos látogatásra utazott az ázsiai országba. Számos programon vettek részt, például bomba, – és aknakereső kutyák kiképzésén is jártak.

A hercegi párt, az udvartartást és a velük utazó sajtót a brit királyi légierő, vagyis a Royal Airforce szállította egy katonai repülővel.

A minap Lahor városából repültek vissza az ország fővárosába, Islamabadba, amikor a gép egy viharzónán repült át. Megpróbálta kikerülni a zivatart, de nem sikerült. Cikáztak körülöttük a villámok, „Kalandos utazás volt” – mesélte Kate az ITV riporterének.

Kiderült, hogy a kiválóan képzett pilóta kétszer is megpróbálkozott a leszállással, de nem sikerült, ezért visszarepültek Lahorba. A felszállás után három órával tehát oda érkeztek meg, ahonnét elindultak.

Kiemelt kép: Kate Middleton és Vilmos herceg – Forrás: ITV