Rosszul lett az a sofőr, aki péntek délután autójával a szemközti sávba sodródott, majd az út széli fák közzé csapódott. Úgy tudjuk, a Lexus vezetője az egyik nagykövetség dolgozója. A mentésről készült videót cikkünk alján tudod megnézni.

Rosszul lett a sofőr

Budapesten, a 21. kerületben, a Weiss Manfréd úton a belső sávban haladt pénteken kora délután egy idősebb úr Csepel felé Lexus egyterűjével, amikor hirtelen rosszul lett. 

Fák közé zuhant

Átvágott a szemközti két sávon, ahol szerencsére nem ütközött senkivel, majd a járdára ugratott, keresztülhaladt a bicikliúton, szerencsére senki sem tekert arra, áttörte a korlátott és a mélybe, a fák közé zuhant.

Elvesztette uralmát a jármű felett

Az is szerencse, hogy miután elvesztette uralmát a jármű felett, még tudott fékezni, így az ütközés és a zuhanás nem nagy sebességgel történt, ezért is maradt a jármű a kerekein.

Nem tudták kivenni az autóból

A szemtanúk kiszálltak autóikból és leszaladtak hozzá, de nem tudták kivenni az autóból a sofőrt, mert nem volt eszméleténél, így nem tudta kinyitni az ajtózárat.

Ki kellett vágni a fákat

A fővárosi tűzoltók vonultak a balesethez, motoros láncfűrésszel kellett az autó környezetében lévő fákat eltávolítaniuk ahhoz, hogy a mentés.

Tűzoltók emelték ki a férfit

Eközben a tűzoltó doktorszolgálat megkezdte az autóban ülő férfi ellátását a mentők kiérkezéséig. A tűzoltók a férfit az autóból kiemelték, egy speciális mentőhordágyon hozták fel az úttestre, ahol már a mentők várták.

A kórházban tért magához

A sofőr a kórházban már magához tért annyira, hogy a telefonját kereste, amely a helyszíni szemle alatt szinte végig csörgött. A szélvédő mögött rokkantkártya is volt, valószínűleg eleve beteg volt a sofőr vagy valamilyen fogyatékossággal rendelkezett.

Az egyik követségen dolgozik

Találtak egy gáz riasztófegyvert is az autóban, az úr nem megerősített információk szerint követségi dolgozó, így az eszköz valószínűleg a munkájához kellett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián