A Fővárosi Katasztrófavédelem videón is megörökítette, micsoda pusztítást végzett az a robbanás, mely egy autószerelő műhelyben történt a 19. kerületben.

Ez okozhatta a robbanást

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta, komoly robbanás történt egy kétszáz négyzetméteres autószerelő műhelyben a 19. kerületben, a Vécsey utca és az Üllői út sarkán vasárnap délben. A detonációt az elsődleges információk szerint egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta.

A történtekről videó is készült, a bevetés pillanatait itt tudod megnézni:

Egy ember megsérült

A robbanásban a környező házak ablakai betörtek, és a szomszédos ház egyik fala is megrongálódott, az autószerelő műhelyben a lángok is felcsaptak, melyeket a fővárosi tűzoltók négy vízsugárral oltották el. A balesetben egy ember megsérült.

Lerepültek a virágcserepek

Akkora volt a robbanás, hogy a szomszédos lépcsőházakban leestek a virágcserepek az ablakból. Van aki azt írja a Facebookon, hogy először földrengésre gondolt, mert a ház is beleremegett a detonációba. Az alábbi képet a Facebookra töltötték fel, köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.

Robbanás máshol is

Augusztus végén írt róla a BudapestKörnyéke, hogy robbanás volt Dunaújvárosban, a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén. A robbanást a Fejér Megyei Katasztrófavédelem és a Dunaferr Zrt. is megerősítette, mint írták: jelentős anyagi kárt okozott a robbanás, de személyi sérülés nem történt. Az esetről készült videó alább nézhető meg.

Por robbant

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados elmondása szerint a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs.

Raktártűz Csepelen

Augusztus 10-én egy akkumulátorok és pirotechnikai eszközök tárolására használt raktár gyulladt ki Csepelen, a Színesfém utcában hétfőn hajnalban. Ha az utolsó pillanatban nem avatkoznak be a tűzoltók, a levegőbe repülhetett volna a környék.

Robbanás a váci panelben

II. világháborús gránátot izzított egy férfi a gáztűhelyen abban a váci panelházban, amelyben robbanás történt március elején. 108 embernek kellett elhagynia otthonát.

Kiemelt kép: Youtube, Budapesti tűzoltók – fővárosi katasztrófavédelem