Már csak órák vannak hátra az önkormányzati választásig. Fontos, hogy kire szavazol, mert öt évig meghatározhatja az életed. Segíthet egy új járdában, útfelújításban, de semmittevéssel meg is akadályozhatja ezeket. Jól gondold meg, kire bízod a településed, segítünk felismerni a kamu jelölteket.

Még fényképen sem láttad

Ez azt jelenti, hogy nem merte megmutatni az arcát, mert szégyelli még az indulás tényét is. Nem akar ő semmit, azért kap pénzt valakitől, hogy a gazdájának az ellenfelét gyengítse. A LikeNews hírportál gyűjtése szerint szinte minden településen vannak elérhetetlen arc nélküli jelöltek, ők komolytalanok.

Nem ismered a szervezetet, pártot

A legtöbb kamu jelölt valamilyen egyesület színeiben szerepel majd a szavazólapon. Ha korábban soha sem hallottál az adott egyesületről, annak tevékenységéről, pláne nem a jelöltjéről, akkor nagyon gondold meg, hogy adsz-e neki szavazatot, mert kamu jelölt gyanús!

Nincs Facebook oldala

Azok a jelöltek, akik valamit tényleg szeretnének elérni biztosan facebookoznak. Van néhány sztárpolgármester akik ugyan nem nyomulnak a közösségi oldalon, de róluk biztosan hallottál máshonnét, ezért ők ebből a szempontból speciális esetek, azonban egy olyan új jelölt, aki még a facebookon sem kampányol, vagy nem kampányolnak neki, nincs saját oldala, szintén kamugyanús eset.

Nem volt választási gyűlése, fóruma

Ezek a jelöltek szintén nem akarják megmutatni magukat. Nincs témájuk, nincs programjuk, igazából semmit sem akarnak. Ez ilyen jelöltek valakinek az eszközei, a választó szempontjából pedig kamu jelölt gyanúsak.

Arcnélküli szórólapot terjeszt

Az ilyen jelöltek tényleg azt gondolják, hogy nekik bármit lehet és bármit elhiszel nekik – lehet, hogy igazuk is van! Ebben az esetben magadra vess, hogy vacak képviselők ülnek majd az önkormányzatban.

Menj el szavazni!

Vasárnap 18 és 19 óra között adhatod le a szavazatod. Szép idő lesz, menj el szavazni, ötévente egyszer van alkalom arra, hogy dönts arról ki irányítsa a településed. Ne feledd: minden szavazat számít!

Kiemelt kép: illusztráció