Az őszi idő beköszöntével próbáljuk védeni a csemetéinket a megfázástól immunerősítőkkel, vitaminokkal, megfelelő ruházattal és persze egy megbízható, kellően meleg, vízhatlan cipővel. Íme, most összegyűjtöttünk néhány igazán strapabíró darabot, amivel biztosan nem fogtok befürödni!

Pocsolyába be, pocsolyából ki: a legtöbb gyerek szereti a vizes kalandokat (és nem csak nyáron). Önfeledten szórakoznának mindig és mindenhol (ha hagynánk). Így van ez ősszel is, amikor előbb-utóbb teljesen véletlen, de inkább direkt megtalálják a környéken lévő egyetlen pocsolyát vagy éppen a zuhogó esőben időznek hosszan. A szülők pedig megpróbálják beszerezni a lehető leghatásosabb védőfelszerelést: a tökéletes vízhatlan cipőt. Lássuk, milyen típusok közül lehet válogatni.

Az esős mindennapokra: Gore-tex utcai és edzőcipők

Az őszt jelentő mindennapos esőzések a legtöbb cipőnek nem tesznek jót, ráadásul beázás esetén a felfázás/megfázás kockázatát is jelenthetik. Így érdemes egy strapabíró, vízhatlan Gore-Tex lábbelit választani a mindennapos viseletre, ami nem mellesleg kényelmes is. Szerencsére ma már léteznek Gore-Tex edzőcipők is, így sportolás közben sem kell lemondaniuk a gyerekeknek a Gore-Tex technológia adta vízhatlan kényelemről.

Mi az a Gore-Tex?

Ha eddig még nem találkoztál ezzel a kifejezéssel, akkor most érdemes megjegyezni: a Gore-Tex egy különlegesen tartós, lélegző, vízálló és egyben szélálló szövet, amely számos ruházatban, cipőben és kiegészítőben megtalálható.

Ha mindent elönt az eső: gumicsizma és esőkabát

Az ideális gumicsizmába könnyű a lábat belebújtatni, vastag (hogy ne fázzanak fel a gyerekek), de ugyanakkor hajlékony a talpkiképzése. Így nem csak kényelmes, hanem száraz viseletet is biztosít. Böngéssz itt, ha jó minőségű és egyben kedvező árú gumicsizmát és/vagy esőkabátot keresel a gyereknek!

Az igazán hideg időkre: Gore-Tex bélelt csizmák és bakancsok

A zimankó jól átvészelhető egy Gore-Tex technológiájú bélelt csizmában vagy bakancsban. Az olvadó hóban is a lehető legjobb megoldás lehet egy ilyen pár cipő. Természetjáró családoknak téli túrákra, kirándulásokra a különböző Gore-Tex bakancsok kiválóak, mindennapos viseletre vagy nagy hóban pedig egy Gore-Tex csizma lehet a megfelelő választás. Jó hír, hogy számos márka kínálatában megtalálhatóak ezek a cipők.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, amelyet a forgalmas napokon 100 ezren olvasnak, akkor kattintson ide!