Vizsgálja az ombudsman annak a tesitanárnak az ügyét, aki egy videója miatt tiltottak el a tanítástól. Közben a tanár védelmében aláírásgyűjtést indított egy nemzetközi civil szervezet is.

Azonnali vizsgálatot indított a vasalódeszkás tornatanárként ismertté vált makói oktató védelmében az oktatási ombudsman – írta a Hvg.hu. Aáry-Tamás Lajos szerint a makói tankerületi igazgató  emberi méltóságában sértette meg a karanténvideót készítő Vezsenyi Lászlót, akit letiltása után meg is büntetett.

A makói József Attila Gimnázium tanárától elvették csoportjait, és   szemben eljáró tankerületi igazgató  több, kifejezetten Vezsenyi megalázására szolgáló, teljesen értelmetlen büntetést is kitalált.

Például azt, hogy minden egyes napra el kell készítenie a csoportjainak szánt aznapi tananyagot , gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal,  majd azokat el kell küldenie a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának – de mivel le van tiltva a digitális tananyagok küldéséről, ezek az anyagok mind mentek is a kukába.

A tanár budapesti főnökét is megkereste az ügy emiatt, de állítása szerint a KLIK vezetője visszairányította őt ahhoz a vezetőhöz, aki eltiltotta a tanítástól.

A LikeNews.hu is beszámolt a makói tanárral történt esetről, a vasalódeszkás videót ide kattintva tudod elérni.

Petíció indult

A CitizenGo nemzetközi szervezet egy petíció elindításával kívánja kifejezni támogatását „a kreatív, humorral ösztönző” testnevelő tanárnak, és kérik a Makói József Attila Gimnázium igazgatóját, illetve a Hódmezőváráshelyi Tankerületi Központ vezetőjét, hogy szüntessenek meg minden olyan szankciót, amely  Vezsenyi Lászlót azért a videójáért sújtja, amiért valójában dicséret illetné – írják közleményükben.

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: youtube.com