Sírtak az Észak-Olaszországból hazaérkezett gimnazisták, amikor megtudták, hogy két hétre karanténba kell menniük a budapesti Szent László Kórházba.

Az egyik diák édesanyja beszélt a történtekről az RTL Híradójának. Ő korábban Milánóban volt főkonzul.

Timaffy Judit elmondta, ő maga szólt a magyar hatóságoknak, hogy lánya és társai a koronavírus miatt lezárt terület környékéről térnek haza. Azt mondta, nagyon nehéz döntés volt ez szülőként, amikor a gyerekek megtudták, hogy karanténba kell vonulniuk, elsírták magukat.

„Nagyon nagy csalódás volt a számukra, hogy nem ölelhették át a szülőket. A szülőknek is csalódás volt” – mondta. A busz vasárnap este egyenesen a Szent László Kórházhoz ment, 11 gyereket, 2 kísérőtanárt és 2 buszsofőrt egy elkülönített épületben helyeztek el, 14 napra, miközben folyamatosan vizsgálják az állapotukat.

Ahogy azt korábban itt a LikeNews.hu hírportálon megírtuk a magyar iskolások szálláshelye mindössze 13 kilométerre volt a lezárt területtől, a tanulók sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti térségében a néhány hetes ott-tartózkodásuk ideje alatt. Ezekre a tényezőkre tekintettel, valamint a diákok és a magyar lakosság lehető legmagasabb szintű védelme érdekében hozta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ az említett járványügyi intézkedést – közölték.

Kiemelt kép: illusztráció