Kétmillió forintra büntette az Országgyűlés elnöke Hadházy Ákost, a hétfői molinós akciója miatt – írja az atv.hu.

„Stop propaganda!” és „A miniszterelnöknek a majorságát!”  felirattal ellátott táblát lógatott le a karzatról Hadházy Ákos a házelnök feje fölé hétfőn a Parlamentben. Kövér László válaszul kitiltotta a képviselőt a Parlamentből.

Az ATV Híradója a független képviselőtől úgy értesült, hogy Kövér László ezen kívül egy napra kitiltotta a politikust az Országgyűlés üléséről. Hadházy Ákos várhatóan nem fog fellebbezni a döntés ellen.

Szigorították a törvényt

Az országgyűlési törvényt tavaly decemberben szigorították. A módosításában a fegyelmi esetek két új elemmel bővültek: a felszólalást vagy az ülésvezetést kirívóan zavaró közbeszólás, valamint az ülés menetének zavarása, akadályozása, illetve más képviselő, országgyűlési, illetve közjogi tisztségviselő zavarása, akadályozása üléstermi jogai gyakorlásában, kötelezettségei teljesítésében.

Ha a fegyelmi jogba ütköző magatartást tanúsító képviselő a levezető elnök figyelmeztetéseit, rendreutasításait sorozatosan figyelmen kívül hagyja, törvény kötelezi őt az ülésterem elhagyására.

A törvény az eddigiektől eltérően szabályozza a kizárást, és úgy rendelkezik, hogy a kizárt képviselő köteles a szóbeli döntés után azonnal elhagyni az üléstermet, ha pedig ennek nem tesz eleget, vele szemben súlyosabb intézkedés, kitiltás alkalmazható.

Kiemelt kép: Kövér László felett lóg Hadházy Ákos táblája – Forrás: Facebook/Szabó Szabolcs