Steven Dick a budapesti brit nagykövet helyettese mindössze 37 éves volt, ő a tizedik áldozata Magyarországon a koronavírusnak.

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t: “A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is”.  

Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak – írja az Index.

Steven Dick – Forrás: gov.uk

A Guardian című újság közép-európai tudósítója, Shaun Walker azt írta twitterén, hogy a múlt héten beszélt Steven Dickkel, aki elmondta neki, hogy ugyan elkapta a koronavírust, de jól van. “Egyévnyi intenzív nyelvtanulás után remekül beszélt magyarul, és nagyon örült neki, hogy Budapesten dolgozhat. Érdeklődő és segítőkész ember volt” – olvasható a posztjában. 

Nézd meg ezt a videót és döntsd el, te felelősségteljesen cselekszel-e most a járvány idején!

Kiemelt kép: Illusztráció, amely a Korányiban készült – Fotó: MTI/Balogh Zoltán