Legyünk büszkék a fővárosunkra, mert csodaszép! Budapest Európa legfelkapottabb úti céljai között szerepel, főleg télen – áll a CNN amerikai hírtelevízió weboldalán, ahol tíz pontba összeírták a kihagyhatatlan látnivalókat a magyar fővárosban.

A Duna Gyöngyének nevezett magyar főváros a világ minden részéről vonzó a turisták számára, ami nem is csoda, hiszen a karácsonyi vásárok, a szabadtéri korcsolyapályák hozzájárulnak az igazi téli csoda megtekintéséhez, és különleges élményt nyújtanak a szabadtéri gyógy- és termálfürdők is – írja a cnn.com oldal.

Karácsonyfa a Wörösmarty tér melletti Fasshon Street-en – Fotó: LikeNews.hu

A CNN felsorolása meglehetősen teljes körű, a cikkhez a Magyar Turisztikai Ügynökség fotóit használják illusztrációnak, így nem kizárt, hogy fizetett reklámcikkről van szó, mindenesetre a sokmilliós nézettségű hírcsatorna weboldalán hosszan foglalkoznak a magyar fővárossal.

A hírtelevízió szakírója szerint tíz olyan hely van Budapesten, amit nem szabad kihagyni.

Erzsébet tér – Fotó: LikeNews.hu

A CNN elsőként a karácsonyi vásárok szépségére hívja fel a figyelmet. A lap kiemeli a Vörösmarty téri és a Szent István-bazilika előtti vásárt, az ott kapható forralt bort és réteseket. Szintén megtekintésre javasolja a Városligeti Műjégpályát, melyről azt írja, hogy az 1870 óta nyitva tartó létesítmény az egyik legrégibb és a legnagyobb Európában.

Felhívják a figyelmet a Szent István-bazilikánál látható fényshow-ra, kiemelik a budapesti termálfürdőket, megemlítve, hogy Budapest a gyógyfürdők városa. Megtekintésre javasolják – a jelenleg felújítás alatt álló – Magyar Állami Operaházat, a decemberben és januárban közlekedő kivilágított budapesti Fényvillamost, és javasolják a budapesti városnéző hajótúrákat is.

Fashion Strees Budapest – Fotó: LikeNews.hu

A CNN felsorolásából sem maradhattak ki a fővárosi romkocsmák, de az Andrássy út és a Fashion Street sem. A budai Vár és a Várkert Bazár a lap szerint ékszerek a budapesti koronán.

A CNN szerint ezt a 10 helyszínt nem szabad kihagyni Budapesten:

  1. Karácsonyi vásárok
  2. Városligeti Műjégpálya
  3. Bazilika előtti fényshow
  4. Gyógyfürdők
  5. Operaház
  6. Karácsonyi fényvillamos
  7. Dunai hajókirándulás
  8. Romkocsmák
  9. Andrássy út és a Fashion Street
  10. Budai vár

Budapestről tehát ismét sokan olvashatnak pozitív üzeneteket. Ha fizetett országimázs reklámról van szó, akkor jól sikerült, mert elsőre nem tűnik reklámszagúnak. Igaz kissé gyanús, hogy a CNN listájáról az a hirado.hu is beszámol, akik eddig többször is idézték a CNN kapcsán az amerikai elnököt, aki fake news, azaz álhírgyárnak nevezte a CNN hírcsatornát.

Kiemelt kép: Wörösmarty téri karácsonyi vásár – Fotó: LikeNews.hu