Nem büntethető az a 39 éves nő, aki áprilisban a fürdőkádban ölte meg egyéves gyermekét. Tettét azzal indokolta, hogy egyedül maradt a kislányával és nem tudta felnevelni. Most kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság.

Feljelentette magát az anya

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Központi Panaszirodájára idén április 5-én, vasárnap este háromnegyed hat előtt pár perccel ment be egy 38 éves budapesti nő, aki elmondta, hogy a 18. kerületi Havanna utcai lakásában még tegnap, azaz április 4-én megölte egy éves kislányát.

A LikeNews itt írt részletesen a sokkoló tragédiáról.

Megtalálták a kislány holttestét

A rendőrök a nő lakásában megtalálták a kislány holttestét. A 38 éves anyát, a budapesti P. Orsolyát a rendőrök a BRFK Központi Panaszirodáján elfogták.

Ezt is olvasd el

Tömegverekedés a bulinegyedben, megszállták a rendőrök a környéket, hogy vége legyen a balhénak

A fürdőkádban végzett vele

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy P. Orsolya a fürdőkádban vízbe fojtotta gyermekét. Az esetről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A gyilkosság után sétálni indult

P. Osolya a gyilkosság után egy darabig gyermeke holtteste mellett maradt. Majd sétálni indult és ezek után ment el a rendőrségre.

Kilátástalannak érezte életét

A 39 éves nő egyedül gondozta egyéves gyermekét. Az anya kimerült és úgy érezte egyedül nem képes gyermeke felnevelésére. Emiatt elhatározta, hogy kioltja kislánya életét.

Emberöléssel vádolták az anyát

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Nem büntethető

Figyelemmel arra, hogy az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető, az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – a vádlott felmentése mellett – rendelje el kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán