Ahogyan azt a LikeNews.hu is megírta életének 86. évében örökre lehunyta a szemét a nemzet színésze, a hazai színjátszás pótolhatatlan alakja, Törőcsik Mari, akinek temetése kapcsán a család azt közölte: szűk körű lesz.

Már évekkel ezelőtt rendelkezett

Mint arról beszámoltunk Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt végrendelkezett, ebben említi azt is, hogy hol szeretné, ha végső nyugalomra helyeznék. Törőcsik Mari végrendelkezésének részleteiről a Blikk számolt be még 2018-ban, a színésznő akkor azt mondta egyetlen vágya, hogy halálát követően találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával, a Fekete-tengerben. EZ IS ÉRDEKELHET: Egy legenda élete: Isten éltesse a ma 85 éves Törőcsik Marit! – Nézegessen képeket a művésznőről fiatal korából!

Maár Gyulával szeretne újra találkozni

“Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – idézte akkor a színészmő Bérczes László beszélgetőkönyvében megjelent szavait a lap. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szűk körű lesz a temetés

Az MTI közleménye szerint a család szűk körben szeretnék eltemetni a művésznőt, további részletek azonban egyelőre nem derültek ki a búcsúztatásáról, azonban az már biztos, hogy tisztelői már ma este a Nemzetinél róhatják le végső tiszteletüket Törőcsik Mari előtt. ” A Nemzeti Színház Hajóorrában kialakított emlékhelyen róhatják le kegyeletüket a péntek hajnalban elhunyt Törőcsik Mari tisztelői” – áll az MTI által kiadott közleményben. KAPCSOLÓDÓ: Kiderült, ez volt Törőcsik Mari végakarata – Eközben Járai Máté és felesége is megható posztban búcsúzik

A sárga rózsa volt a kedvence

Pénteken 17 és 21 óra között, a  továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között lehet felkeresni az emlékhelyet. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá – közölte a színház.

Erre kér mindenkit az intézmény

Az intézmény arra kéri a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel azt kérik, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába lehet távozni – tartalmazza a közlemény. EZ IS ÉRDEKELHET: “Körhinta az élet. Megállíthatatlan körforgás, de egyszer kirepülünk” – megható sorokkal gyászolja a magyar közélet Törőcsik Marit – fotók

Lánya köszönetet mondott

A Nemzeti Színház arról is tájékoztatott, hogy a művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, valamint Sámóczi Marianna főorvosnak, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért.

Pótolhatatlan egyéniség

Törőcsik Mari személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk – hangsúlyozza a Nemzeti Színház közleményében, melyből az is kiderül, hogy a színház a művésznőt saját halottjának tekinti.

Több könyv is megjelent az életéről

A Nemzeti Színház 2015 novemberében gálával és kiállítással ünnepelte a betegséggel küzdő színésznő nyolcvanadik születésnapját, aki könnyeit törölgetve nézte végig kollégái, barátai őt köszöntő előadását, az évforduló alkalmából pedig így vetett számot: “nekem szép és gazdag életem volt”. Ez alkalomból jelentették be a nevét viselő ösztöndíj megalapítását fiatal, tehetséges színinövendékek támogatására. Törőcsik Mari pályájáról és civil életéről több könyv is megjelent. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Törőcsik Mari – Forrás: Youtube-videó