Elképesztően sok lenyűgöző alakítás van már a háta mögött, mind a színpadon, mind pedig a filmvásznon. A ma 85 éves Törőcsik Marit a közönség egy életre a szívébe zárta, ráadásul az utóbbi időben betegeskedése miatt sokan aggódtak is érte. Most pedig kiderült, hogy a járványhelyzet miatt a színésznő nem is fogad vendégeket, még ma a születésnapján sem.

Törőcsik Mari élete

1935. november 23-án a Heves megyei Pélyen született Törőcsik Marián. Van egy húga, Melinda. Szülei pedagógusok voltak. Édesanyja már 6 évesen elvitte az iskolába,mert nagyon unatkozott otthon. Édesapja volt az iskolaigazgató Pélyen. Édesanyját Jucóka néninek hívták a faluban. Nagyapja apró mozijában a filmeket nézve arról ábrándozott, hogy jön majd egy híres színész és felfedezi.

Mindenki ezt nézi most:

Zenei gimnáziumba nyert felvételt

Egerben az angolkisasszonyoknál tanult, majd előfelvételt nyert a békéstarhosi zenei gimnáziumba, de mégis  egy pesti közgazdasági gimnáziumba iratkozott be és itt érettségizett.

TOVÁBBI CELEBHÍREKET ITT TALÁLSZ!

INTERJÚ TÖRŐCSIK MARIVAL:

Nevet változtatott

1954 – 1958 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett szakának növendéke volt. A Törőcsik Mariann nevet használta amikor filmezni kezdett , Fábri Zoltán javaslata után.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

A Körhinta volt az első filmje

1955-ben első filmje a Körhinta volt Soós Imrével. 20 éves, amikor bemutatták a Körhintát, Fábry Zoltán filmjét Párizsban. A premieren Jean Cocteau kezet csókolt neki.

Ilyen gyönyörű volt fiatalon Törőcsik Mari, galéria:

Témába vág:

A diploma után

Diploma után a Nemzeti Színházba szerződik akkor, amikor mindenki kötelezően vidéken kezd. 1958 és 1979 között játszott a budapesti Nemzeti Színházban.

Az első házassága

Első házassága adminisztratív funkciójú volt, mindössze három hétig tartott. Második férje Bodrogi Gyula volt.1956-ban házasodtak össze. Voith Ágival is, sőt a mostani párjával, Angélával is barátságban van. Tordy Gézát is a férjei közé számolja,mert három évig együtt éltek.1973 -ban Velembe költözött férjével Maár Gyulával,akivel 1971-től forgattak közös filmeket. 1973 -ban született meg lányuk Terézia, majd örökbe fogadtak egy hatéves, Son nevű vietnami kisfiút is egy hanoi árvaházból.

Üzeneteket küldtek a szerettei

– Legyen erős és gyógyuljon meg, ez nagyon fontos! Nagyon szépen kérem, de nemcsak őt, hanem a Jóistent is, hogy segítsen neki ebben – kezdte Bodrogi Gyula, aki 1956-tól 64-ig volt Törőcsik Mari férje. – 1954-ben találkoztunk először, és azóta az életem része, nagyon fontos ember, sokat jelent nekem, igaz, mostanában sajnos már szinte egyáltalán nem tudunk találkozni. Vele indult a pályám, évekig úgy hívtak engem, hogy a Törőcsik Mari férje, hiszen akkor én még főiskolás voltam, ő meg már híres. Bevallom, tetszett nekem ez a megnevezés, üzent a Blikken keresztül Bodrogi Gyula.

Jordán Tamás is üzent

– Egy elképesztő ember, egy igazi csoda. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhetem. Nagyon jó barátság alakult ki köztünk az évek alatt. Egyszer volt egy kétszemélyes darab, aminek a felolvasására engem meg őt kérték fel. Mari pedig azt kérdezte a tapsrend után: nem kellene kettőnknek egy darabban játszani? Úgy tűnt, összejön, de sajnos lebetegedett, és a mai napig ágyhoz van kötve, így ezt már nem tudtuk beteljesíteni – jegyezte meg Jordán. – Azt mondta, bármikor látogathatom, de a járvány miatt csak telefonon tudunk most beszélni. Két hete hívtam, minden rendben van vele, csak nagyon gyenge, és ágyban kell töltenie az ideje nagy részét. Lehet vele kommunikálni, és a humorát sem vesztette el. Bámulatos, hogy a hosszú betegség alatt sem vesztette el az életigenlését, üzente szintén a Blikken keresztül Jordán Tamás.

Járai Máté is nagyon büszke rá

– Sajnos személyesen nem tudom megköszönteni Mari mamát, telefonon hívom – mondta a lapnak a Jászai Mari-díjas színész. – Gyerekként sokat dicsekedtem vele, hogy ő a nagymamám, de ez az elmúlt években megfordult. Legutóbb mondta nekem, jólesett neki, hogy dicsértek, és már neki is van mire büszkének lenni. Elismer és jó színésznek tart, ennél nagyobb elismerés pedig nem is kell. 85 év szép kor, ilyenkor az ember számot vet az életével, biztos vagyok benne, sok szép emlék jut majd eszébe a születésnapján.

Kiemelt kép: Törőcsik Mari