A döbbenetes eset a tolna megyei Kaposszekcsőn történt. Egy tomboló férfi a családját, feleségét és gyermekeit fenyegette, fel akarta robbantani a házat. Az esetről elsőként a LikeNews.hu hírportál írt, hiszen mindenről tudunk!

Szerda este a 41 éves férfi féltékenységből összeveszett a párjával, elvágta a gázvezetékeket a házban, tüzet gyújtott, majd tört-zúzott. Az édesanya segítségért kiáltott a szomszédok látták, hogy nagy a baj, hívták a rendőrséget.

Tombolt a férfi

Az esetről elsőként a LikeNews.hu hírportál számolt be, azonnal elértük a tolna megyei rendőrsajtóst, aki akkor még semmit nem akart mondani, csak azt erősítette meg, hogy rendőri intézkedés zajlik a faluban, majd az alábbi közleményt adták ki:

A gyanúsított november 27-én 17 óra körül a kaposszekcsői házukban családi veszekedés alkalmával megrongált egy gázvezetéket, a házban több helyen nyílt tüzet idézett elő. A katasztrófavédelem munkatársai a tüzet eloltották, a földgázt elzárták. A férfi a rendőri intézkedés során ellenállást tanúsított, az ingatlanból többszöri felszólítás ellenére sem jött ki, elbarikádozta magát. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége a férfit elfogta, majd a Dombóvári Rendőrkapitányságra a rendőrök előállították, ahol közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették – áll a rendőrség közleméynében.

Lezárták az egész falut

Az egyik olvasónktól az alábbi képet kaptuk, jól látszik, hogy a település főutcáját teljesen lezárták a rendőrök, nem közlekedhettek a járművek.

Az 1500 fős faluban nem láttak még ilyent. Rengeteg rendőrautó, a TEK, és a Katasztrófavédelem autói, emberei gyakorlatilag elárasztották a települést. Friss hírek itt!

Robbantani akart az örjöngő apa

A hatóságok azért vonultak ki ekkora erővel, mert a tomboló férfi a gázvezetékeket is elvágta, utána pedig tüzet gyújtott. Valóságos csoda, hogy nem lobbant be a ház és nem robbant fel az épület. Szerencsére a gázt az utcáról el tudták zárni és a katasztrófavédők meg tudták fékezni a lángokat.

Mivel robbanásveszély alakult ki, a szomszédoknak el kellett hagyniuk az otthonukat, nagy volt tehát a felfordulás Kaposszekcsőn.

Összefog a falu

A helyi polgármester Badáczy-Csiba Zsuzsanna csak annyit mondott a sajtónak, hogy felajánlották a segítségüket a családnak és mindent megtesznek az édesanya és a gyermekek lakhatásáért.

Csütörtökön napközben a házon kívülről is jól látszottak a szerda esti történések nyomai: kitörtek az ablakok, az udvaron törmelék hever.

Azt beszélik a településen, hogy már egy héttel korábban, öngyilkossági kísérlet gyanúja miatt kereste a rendőrség a most őrizetbe vett férfit. Az alábbi videót a rendőrségi felvonulásról egy környéken élő töltötte fel az internetre.

Kiemelt kép: Illusztráció