Talán a legősibb takarításhoz alkalmazott eszköz a seprű, amit az emberi faj valaha is feltalált. Nagyon régóta használjuk, és ma is, amikor a gépek és robotok térhódításának lehetünk tanúi, megtartotta népszerűségét. Nem csoda. 

Ez a kerti és háztartási, takarításhoz és rendrakáshoz használatos remek szerkezet sokféle anyagból készülhet, és ma már speciálisan is gyártanak egyes feladatokhoz különféle darabokat, amelyekkel még hatékonyabb a tisztítás és sokkal látványosabb lesz az eredmény.

Alapvető rendezőeszköz

Ha remek seprűkre van szükséged, a Mentool.hu seprűk választéka nem fog csalódást okozni. Ma is, ha takarításról, kertrendezésről van szó, akkor az egyik alapvető kellék a seprű. Pontosabban a különféle seprűk. Hiszen rengeteg anyagból gyártják ezeket a hasznos segítőtársakat: cirokból, bambuszból, különféle gallyakból, de egyre többször már műanyagból is. 

A hagyományos háztartási takarítóeszköz a cirokseprű, amit valószínűleg már mindenki jól ismer. Jó a fogása és nagyon egyszerűen használható. Főleg bútorkárpit, szőnyeg, gépjármű belterének kiseprésére, portalanítására, és a géppel nehezen hozzáférhető helyekről a kosz eltávolítására szokták használni. 

A betonfelületekről pedig a speciális betonseprűkkel lehet a leghatékonyabban száműzni a koszt. Erős sörtéivel és többféle méretével könnyedén elbánik velük. A kertekbe a kerti seprűk valók, műanyag vázukkal és fejükkel sokáig megbízhatóan és gyorsan lehet ezekkel a járdákat, teraszokat és egyéb szilárd területeket tisztává varázsolni. A bambusz nagyon sokoldalú alapanyag, mind az otthonokba, mind ipari felhasználásra javasolják. 

Már az ókorban is

Számos jel mutat arra, hogy már a régi korokban, pontosabban az ókorban is használatban voltak a különféle seprűk. A Bibliában Izajás könyve is megemlíti e remek és sokoldalúan használható eszközt: „elsöpröm pusztító seprűvel”. 

A seprűket nagyon sokáig otthon készítették. A seprűkötő mesterségről csak a XVIII. században tettek először említést. Akkoriban még csak gallyakból készültek ezek a hasznos takarítóeszközök, de a XIX. században megjelent a cirok, egy pázsitkóró faj, amiből elkezdtek seprűt gyártani. A gépek megjelenésével beindult a tömeges gyártás. A műanyag termékek pedig az 1950-es évektől jelentek meg.

Alapvető felszerelés

A mai kor embere biztosan nem tud lemondani a partvis vagy cirok használatáról. A gépek és a robotok ugyan rengeteg munkafázisban a segítségünkre vannak már a takarítás terén is, de a pedáns és alapos takarításban még azért sokáig számítanunk kell a különféle seprűfajtákra. 

A magyar népi hagyomány rendkívül gazdag a seprűvel kapcsolatos babonákban, így a seprűvel te is távol tarthatod még ma is az ártó, rontást hozó lényeket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.