Rettenetes napokon vannak túl az Omega tagjai. A zenekar november 18-án elvesztette alapítójukat Benkő Lászlót, majd három nappal később az egykori basszusgitárosuk Mihály Tamás is elhunyt. Mindkét zenész súlyos betegséggel küzdött.

Megszólalt Kóbor János

„Annyira friss a seb, fogalmam sincs mi lesz, Korábban Lacival beszéltünk arról, hogy esetleg egy nap, ha mi már nem tudunk színpadra állni vagy nem leszünk, akkor legyen egy olyan fiatalabb generáció, aki tovább viszi az Omega legendáját. Volt olyan ötlet is, hogy ha a vírus elhúzódik vagy mind elmegyünk, akkor végleg vége a zenekarnak. Folyamatosan kavarognak az érzéseim” – mondta Kóbor János a Metropolnak.

Korábban azt mondta, hogy ez „egy rossz vicc”

Miután csupán néhány nap különbséggel két zenésztársát vesztette el Kóbor azt hitte, hogy az egész egy rossz.

„Először azt hittem, egy rossz vicc, hihetetlen volt. Úgy éreztem, nem lehet, hogy Laci után pár nappal ez történik”– mondta Kóbor János az Origonak.

Mindketten tüdőrákkal küzdöttek

Benkőről köztudott volt, hogy tüdőrákkal küzd, Mihályról pedig az Omega énekese erősítette meg a hírt.

„Sajnos ugyanaz volt a baj, mint Lacinál, vagyis tüdőrák, de Misi erről nem nagyon akart beszélni. Tudtunk róla, hogy egyirányú az utca, de hát mindegyikünk abban van. De hogy ilyen gyorsan, Laci halála után pár nappal, azt nagyon nehéz feldolgozni”– mondta megtörten a zenész.

Presser Gábor is emlékezik

„Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik. Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte” – olvasható Presser Gábor oldalán.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Demjén Ferenc is gyászol

A zenekaralapító Benkő László és a basszusgitáros Mihály Tamás halálhíre Demjén Ferencet is megrázta. Az énekes a Facebook-oldalán nyilvánított részvétet az Omega tagjainak.

Kapcsolódó!

„Hetek, hónapok óta tudtuk, hogy nagy a baj” – Megszólalt az Omega menedzsere Benkő László haláláról

Ezt üzeni zenésztársainak

“Egy hang sincs, csak cseng a csend,S a csendben mindenki elmereng, hogy miért” – elmennek a barátok. Részvétem az Omega Zenekarnak. Demjén Ferenc” – olvasható az énekes közösségi oldalán.

Kiemelt kép: Kóbor János