Már megint egy szabálytalan áruszállítóval történt baleset, most használtautókkal megpakolva borult árokba egy nyugatról Romániába tartó horror-karaván.

Annak ellenére, hogy az összes autópálya be van kamerázva kész csoda, hogy átjutott az egész országon a most árokba borult jármű, amely a 49-es számú főúton közlekedett Csengersima külterületén az államhatár irányába.

A román járműszerelvényt egy 37 éves román állampolgár vezette. A baleset november 3-án éjjel történt. A jármű a főút 54-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival.

A baleset következtében a járműszerelvény az úttest melletti árokba borult, a járművezető megsérült. A rendőrök megállapították, hogy a kisbuszból és a hozzá kapcsolt trélerből álló járműszerelvény, amelyen két személygépkocsit szállított a járművezető szabálytalanul, a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladva vett részt a közúti forgalomban. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség a közúti balesetek megelőzése érdekében minden megtesz annak érdekében, hogy kiszűrje a forgalomból a balesetveszélyes horror-karavánokat – álla rendőrség közleményében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt időszakban több, hasonlóan túlsúllyal közlekedő autószállító trélert vontak ellenőrzés alá a rendőrök. Esetenként -gyorsított eljárásban-kétmillió forintot meghaladó összegű pénzbírságot szabtak ki a járművezetőknek, valamint megakadályozták a további balesetveszélyes közlekedésüket – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: a rendőrség helyszínen készült felvételei – Forrás: Police.hu