Orbán Viktor az operatív törzzsel kezdte a hétfő reggelt. A miniszterelnök a Facebook-oldalán számolt be a mostani helyzetről.

Állják a sarat

„Hétfő reggel, operatív törzs ülés – áttekintettük a hétvégén történteket és a rendelkezésünkre álló védekezési kapacitásokat. A nyomás nagy, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok is, az ápolónők, a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is – mondta Orbán.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Magyar Orvosi Kamara, elmondják mi a helyzet a COVID- osztályokon: nincs elég intenzív osztályos orvos és nővér, a gyógyszer készletek terén is akad hiányosság

Ennyi ágy áll rendelkezésre

„Azt tudom mondani, hogy szabad ágy jelen pillanatban, amely covidos betegek ellátására alkalmas, az 13049, amelyik üresen áll és várja a betegeket, és intenzív ágyból is van 1634. Hogy ennek a nagyságrendjét megértsük,ez azt jelenti, hogy most van lélegeztetőgépen, intenzív ágyon 582 és enneka háromszorosa még rendelkezésünkre áll” – folytatta a miniszterelnök.

A teljes videót itt tekinthetik meg

Ismét rengeteg új fertőzöttet találtak

A LikeNews is megírta, hogy 6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak.

Sokan vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Orbán Viktor