A LikeNews is megírta, hogy december 19-én eltemették Nagy Grófot, azaz id. Kozák Lászlót, több százan mentek el a szolnoki temetőbe, hogy búcsút vegyenek a zenésztől.

Nem tudták betartani a járványügyi szabályokat

Ekkora tömegnél lehetetlen volt betartani a szabályokat, hiába próbálták a biztonsági emberek kordonokkal terelgetni az embereket, de akadt olyan is, aki maszkot sem viselt.

Kép: Kozák László temetése – Forrás: Youtube.com/Ripost

Üvegkoporsó és fehér hintó

A zenészt üvegkoporsóban temették el, majd a gyászoló tömeg előtt haladva órákon át fehér hintó szállította, közben pedig cigányzene szólt. Az üvegkoporsót fehér selyemmel takarták le.

Megszólalt Győzike is

Gáspár Győző szintén részt vett a temetésen.

„A ravatalozóba csak a szűk családot és a legközelebbi barátokat engedték be. Megszakadt a szívem, amikor az üvegkoporsóra borulva zokogott Grófo felesége” – mondta Győző a Blikknek, aki hozzátette, hogy Nagy Grófo olyan békésen feküdt az üvegkoporsójában, mintha csak aludt volna.

Vörös szőnyeg

A zenész kriptájáig vörös szőnyeget terítettek le, nyughelye Győzike elmondása szerint gyönyörű bézs-arannyal borított, aranyozott bútorelemekkel, valamint a legkedvesebb széke és virágtartók is vannak benne.

Ennyi galambot engedtek el

A szertartás végén annyi fehér galambot engedtek el ahány évet élt Nagy Grófo, kettőt maga a fia Kis Grófo is reptetett – írja a Blikk.

Több zenész is ott volt

A hintőt egy csapat éneklő férfi kísérte. A gyászolók között Győzike mellett Bódi Margó és Guszti, valamit Nótár Mary, L.L. Junior is feltűnt.

Koronavírusban halt meg

A LikeNews is megírta, hogy néhány hete id. Kozák László Grófo koronavírusban hunyt el, habár eleinte állapota javult és a lélegeztetőgépről is levették végül legyőzte a betegség.

Kis Grófo is kórházban volt

Bár Kozákék nem élnek együtt, mindannyian megbetegedtek. Kis Grófo is több hétet töltött egy Covid-osztályon.

Kiemelt kép: id. Kozák László, Nagy Grófo