Sokkoló hírrel indult a délelőtt: elhunyt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya Kozák László Grófo.

Koronavírusos volt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Kis Grófo és a család több tagja, köztük az édesapja is koronavírusos volt. Kozák László kórházba is került, lélegeztetőgépen is volt, ám Kis Grófo Blikknek nemrégiben azt mondta, édesapja már jobban van.

Már jobban volt

– Hála az égnek, már édesapánk is jobban van, szerencsére nem volt semmilyen alapbetegsége, ezért élte túl a vírust, ha nem is könnyen. Pár napja lekerült a lélegeztetőgépről, nemsokára haza is engedhetik. A bátyámnak, bár iszonyatosan meggyötörte a betegség, nem volt szüksége ilyen drasztikus beavatkozásra – mondta a Blikknek korábban Kis Grófo.

Nagyon várták haza

„Édesanyánk már nagyon várja haza apukánkat, három nappal a betegek érkezése előtt az egész házat speciális eljárással fertőtlenítik. Kihívunk egy céget, akik ózonnal megölik az esetleges vírusokat. Mindennap többször imádkoztunk szeretteink és minden beteg gyógyulásáért, és hálát adtunk az Úrnak, az orvosoknak, nővéreknek az áldozatos munkájukért” – mondta fia szerdán.

Kis Grófo is kórházban volt

Bár Kozákék nem élnek együtt, mindannyian megbetegedtek. Kis Grófo is több hétet töltött egy Covid-osztályon.

Sokkoló hír

A borzalmas hírt Ifj. Rostás-Farkas György újságíró a Roma Szeretetszolgálat elnöke osztotta meg közösségi oldalán.

Lesújtotta a hír

“Mélységesen lesúlytott a rossz hír! Nem tudok mit mondani nagyon szomorú vagyok! Elment az autentikus cigány zene Királya Kozák László Grófo (…) Gyerekkorom óta ismert engem és az egész családomat .
Figyelemmel kísérte az életemet és a munkámat. Sokat dolgoztunk együtt,ha hívtam azonnal jött, mindent félre tett és Szolnokról szinte azonnal Budapesten termett. Részt vett a Roma Szeretetszolgálat munkájában is mint Jószolgálati Nagykövet. Nagyon tiszteltük és szerettük egymást! Igaz Testvérem volt! Mindig érdektelen és kölcsönös volt a szeretetünk egymás felé!”
– írta bejegyzésében Ifj. Rostás-Farkas György.

Novemberben több legendás magyartól is búcsúznunk kellett a koronavírus miatt

November hónapot fekete novemberként is említhetnénk, ugyanis több legendás magyar is a koronavírus áldozata lett, köztük Balázs Fecó és Böröndi Tamás is, akiknek halálhíréről itt a LikeNews hírportálon is beszámoltunk. Mint megírtuk Balázs Fecó koronavírus fertőzéssel került kórházba, ahol mélyaltatásban tartották, ám a szervezete 13 nap után feladta a küzdelmet. Halálhíre sokkolta az országot, Pataky Attila például kamerák előtt sírta el magát, amikor barátja elvesztéséről kérdezték.

Böröndi Tamás ikerlányai születésnapján hunyt el

Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója néhány nappal Balázs Fecó előtt távozott az élők sorából, külön tragédia, hogy a színész éppen ikerlányai születésnapján hunyt el.

Nem volt betegsége

„Nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést” – mondta a sajtóreferens.

Megszólalt Csutka István is

“Tamás 19 napja volt kórházban és harcolt keményen. És amikor nézem azt a csoportot, amit Anna, Götz Anna, a felesége létrehozott, hogy küldjük az energiát Tamásnak, akkor is látom özönleni rá az üzeneteket, az elmúlt napokban és hetekben… hogy hány ember volt, aki szerette, és megállás nélkül pittyeg a telefonom most is…. én csak abban bízom, hogy legalább ezt most … nem most érzi… és látja…” – mondta elcsukló hangon Csutka István, a debreceni Csokonai Színház volt igazgatója.

Kiemelt kép: Illusztráció