Szörnyű sérüléseket szenvedett, de sikerült stabilizálni az állapotát és a körülményekhez képest jól van az a 13 éves kislány, akit egy részeg, jogosítvány nélkül vezető férfi gázolt el biciklizés közben egy hete Kiskunhalason.

A kislány az autó kerekei közé szorult, az éppen arra járó határvadászok mentették meg, akik a járókelőkkel együtt emelték le róla a járművet. A LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen az tragédiáról.

Eközben a 32 éves helybéli K. Gábor, aki az autót vezette,  elfutott. De azóta már letartóztatták.

„Látta, hogy az autó nem fog megállni, ezért fékezett, de elcsúszott. Ekkor ütötte el a kocsi, ami többek között szilánkosra törte a medencecsontját, de szinte nincs olyan porcikája, amin ne lenne valamilyen súlyos sérülés. A kórházban mindennap mellette vagyunk, és bízunk benne, hogy minél hamarabb felépül” – mondta a Borsnak Lúcsia édesanyja.

A mozgékony, versenytáncos kislánynak most hosszú hónapokig szinte mozdulatlanul kell feküdnie, de nagyon bízik abban, hogy idővel még visszatérhet sportolni. A családja minden percben mellette van, és a testvéreivel egyaránt egy pszichológus is segíti. A gázoló a nyomozóknak azzal védekezett, hogy nem elszökni akart, csupán „segítségért futott”, de az áldozata erre egészen máshogyan emlékszik.

„A kocsiból kiszállva a férfi azt hangoztatta, hogy egy kutyát ütött el, mire Lulu sokkos állapotban közölte, hogy ő egy kislány és arra kérte, hogy segítsen rajta. Válaszul a férfi azt mondta, ezért biztosan börtönbe kerül, majd elrohant” – mesélte az édenya, aki látásból ismeri is a gázolót.

A Bors azt írja, a férfinak is éppen egy 13 éves kislánya van. A balesetet rögzítette a szomszédos virágbolt kamerája, így a rendőröknek nem lesz nehéz dolguk a bizonyítással.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a kiskunhalasi gázolásról – Forrás: police.hu