Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 81 éves korában meghalt az ismert magyar zenei szerkesztő, televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető, Módos Péter. Halálhírét tegnap közölte a közösségi oldalán a lánya, amelyről később a Magyar Rádió nevű Facebook csoportban is hírt adtak.

Nyolcévesen kezdett zongorázni

Mint megírtuk Módos György magántisztviselő és Gáspár Piroska fia. Általános és középiskolai tanulmányait a Józsefvárosban végezte. Nyolcévesen kezdett zongorázást tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották

Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított. Néha iskolai bulikon zongorázott, ennek köszönhetően felfigyelt rá a KISZ kulturális osztálya, és az akkoriban megalakult Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak. Több helyen is rendeztek koncerteket.

Módos Péter 81 évesen hunyt el

FRISS! Évfordulót ünnepelnek Tóth Gabiék: az énekesnő férje szívhez szóló üzenetet küldött a feleségének

32 évig dolgozott a Magyar Televíziónál

1961-ben nősült meg, lánya, Anikó 1963-ban született. 1967-ben Komjáthy György felkérte a 39 tagú „Csak fiataloknak” Klub vezetőjének. 1968-ban egy nézeteltérés miatt a KISZ eltanácsolta a munkájától, s a Magyar Televízióba került műsorszerkesztőnek, ahol 32 évig dolgozott.

Több műsort is szerkesztett

Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

Presser Gábor is gyászolja

„Tegnap elment Módos Péter. A Módos. Így beszélt róla a “szakma”. Az, hogy akkor a tévénézők elé kerültek, és még ma is láthatóak a magyar jazz – pop – rockzene hetvenes-nyolcvanas évekbeli lenyomatai, az nagyrészt neki köszönhető. “Hallotta a zenét”, nem csak hallgatta. Órákon át beszélgettünk egy lemezről, egy dalról, egy zongoraszólóról. Szerencsés ember volt, a szenvedélye egyben a munkája is lehetett. És mi is, mert a barátunk volt.” – írta bejegyzésében Módos Péterről Presser Gábor.

Itt a teljes bejegyzés:

Mindenki ismerte a nevét a szakmában

Módos Péter nevét mindenki ismerte a szakmában. Presses Gábor bejegyzése alatt az egyik kommentelő például azt írja: „Mindig vártam a Pulzust, hogy vajon mit mutatnak be Dusánnal, vagy Victor Mátéval, majd később egyedül. Sok zenét nála hallottam először. Pl. Szakcsi Lakatos Bélát és Pecek Lakatos Gézát együtt játszani egy formációban, a többi zenészre már nem emlékszem. Csak arra, hogy itt figyeltem fel először Szakcsi játékára.Nyugodjon békében!”  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Presser Gábor, ATV