81 éves korában meghalt az ismert magyar zenei szerkesztő, televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető, Módos Péter. Erről a közösségi oldalon lánya tájékoztatta a közvéleményt, halálának hírét a Magyar Rádió nevű Facebook csoportban is közzétették.

Nyolcévesen kezdett zongorázni

Módos György magántisztviselő és Gáspár Piroska fia. Általános és középiskolai tanulmányait a Józsefvárosban végezte. Nyolcévesen kezdett zongorázást tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották

Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított. Néha iskolai bulikon zongorázott, ennek köszönhetően felfigyelt rá a KISZ kulturális osztálya, és az akkoriban megalakult Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak. Több helyen is rendeztek koncerteket.

FRISS! Csúnyán kiosztotta apját és nagybátyját Gáspár Evelin – Úgy tűnik a fivérek békülése nem volt más, csak színjáték

Módos Péter 81 éves volt

Fotó: Heti Jégbüfé – YouTube

32 évig dolgozott a Magyar Televíziónál

1961-ben nősült meg, lánya, Anikó 1963-ban született. 1967-ben Komjáthy György felkérte a 39 tagú „Csak fiataloknak” Klub vezetőjének. 1968-ban egy nézeteltérés miatt a KISZ eltanácsolta a munkájától, s a Magyar Televízióba került műsorszerkesztőnek, ahol 32 évig dolgozott.

Ez is érdekelhet: “A karizmájával, az előadásával kiemelkedett az átlagból” – a Tankcsapda tagjai is gyászolják az AWS énekesét

Több műsort is szerkesztett

Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

Tavaly még interjút adott

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik