Dallal, tánccal, borral, képekkel, búcsúztak Benkő Dánieltől  a közeli barátok, hiszen a művész életét is ez határozta meg: a mámor, a szerelem, a múzsák, az élet művészete.

Kedvese, Bazsarózsa is jelen volt a rendhagyó búcsúztatón, amelyet, Benkő Dániel végakaratának megfelelően, szűk körben rendeztek meg.

A lantművész tavaly, december közepén halt meg szívinfarktusban. Hiába érkezett a gyors segítség, életét már nem tudták megmenteni. A LikeNews.hu cikkeit Benkő Dániel haláláról ide kattintva tudod elolvasni.

„Dániel mindig azt mondta, ilyen kapcsolat, ami kettőnk között volt, százévente egyszer, ha van, így meg kell becsüljük” –  idézte fel a lantművész szavait szerelme. Elmondta azt is, hogy 14 éves kora óta ismerik egymást, a zenész akkor vette magához, és „nevelgetett engem”.

„A hagyományos értelemben vett, férfi és nő közötti szoros kötelék az elmúlt 4-5 évben alakult ki közöttünk” – idézte fel az RTL Fókusz műsorában közös életük kezdetét Bazsarózsa, aki azt is hozzátette: a lantművész a halálra úgy tekintett, mint az élet egy más formájára, és nem szerette volna, ha téma lenne az ő elmúlása.

„Családot terveztünk Dániellel, ő gyereket akart tőlem, de aztán ez nem sikerült. A nagy szerelmek nem gyógyíthatóak, és én most azt érzem, Dániel annyira a részemmé vált, hogy úgy érzem, nem tudnék újra férjhez menni.” – mondta Bazsarózsa.

Szétszórták a hamvait

Benkő Dániel halála után senki nem tudta, hogy mikor és hol temetik el a lantművészt. Pár hete lánya azt nyilatkozta, hogy édesapja végakaratát teljesítették, és szétszórták hamvait.

Kiemelt kép: TV2