Napra pontosan két évvel ezelőtt érkezett a szörnyű hír: életének 75. évében, hosszú betegséget követően, budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, aki a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja volt, emellett producerként is elismert és ő volt a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos is.

Vajna Tímea több fotót is feltöltött az Instagramra

A filmmogul özvegye, Vajna Tímea ma több fotót is megosztott Instagram történetében, ahol elhunyt férjére emlékezik, néhány fotóhoz idézeteket is csatolt. „Szenvedélyesen szerettük egymást, igazi lelki társak voltunk.” – írja az özvegy.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Nagyon nehéznek érzi nélküle

Bár Andy Vajna már két évvel ezelőtt távozott az élők sorából Timi még mindig nem dolgozta fel teljesen a halálát. A 24 órán át elérhető Instagram történethez például egy ponton azt írta: „Borzasztóan nehéz nélküled, miközben rakom fel a képeket, folyamatosan sírok. Remélem, létezik mennyország és nyugalomra lelt a kis szíved, drága Andy.”

Az egyik legnagyobb tekintély volt

Andy Vajna egyértelműen a világ egyik legnagyobb tekintélyű filmesei közé tartozott. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte is elismert alkotások, mint a Szabadság szerelem, a Terminátor vagy az Evita.

A magyar filmek gyártása

Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszámot Andy Vajna filmje, A miniszter félrelép érte el, melynek főszereplője Andy egykori kedvese, Dobó Kata volt. Kormánybiztosként 2011 óta a magyar filmszakma érdekében dolgozott, irányítása alatt a magyar film újra a világ élvonalába tudott emelkedni.

Mindig őrizte a magyarságát

Magyarságát őrizve kapcsolatot tartott a hazai filmélet szereplőivel, tevékenyen hozzájárult az 1996-os októberi filmes magyar világtalálkozó előkészítéséhez. Gesztusnak tekinthető az is, hogy Budapesten forgatták az Evita című Vajna-szuperprodukció számos jelenetét.

FRISS! Gyászol a katolikus egyház: egy hét alatt kilenc püpsök lett a koronavírus áldozata

Tímea gyakran kijár a temetőbe szeretett Andyjéhez

Andy özvegye, Tímea gyakran kilátogat a Fiumei úti sírkertbe, ahol a filmmogult örök nyugalomra helyezték. Erről legutóbb a nyáron osztott meg történetet az Instagramján, amikor is egy hatalmas csokrot helyezett el néhai férje sírján.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Vajna Tímea