A LikeNews is beszámolt róla, hogy tegnap Müller Cecília maga kérte a magyar miniszterelnököt, hogy mutasson példát és oltassa be magát. Úgy tűnik az országos tisztifőorvos szavai célba értek, ugyanis ma reggel beoltották a miniszterelnököt, a képek láttán a kínai vakcinát kapta meg.

A Facebookon tette közzé

Egy videót is közzétett

Müller Cecília külön javasolta Orbánnak

Müller Cecília kiemelte, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

Nagyon fontos

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal. Nagyon fontos, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk – tette hozzá.

Áder Jánost is beoltották

Néhány napja Áder János köztársasági elnök is megkapta a kínai vakcinát.

Ezt kérdezte Szlávik doktotról és a háziorvosától

Az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene – mert csak akkor kerül sorra – a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára “szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: “minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást” – fűzte hozzá Áder János.

Erre kért mindenkit a köztársasági elnök

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

Reméli, hogy hamarosan lecseng a járvány

“Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben” – hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, “hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk”.

Ma is sok új fertőzöttet találtak

4 469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

72-en meghaltak

Elhunyt 72 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 974 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 321 128 fő, az aktív fertőzöttek száma 92 497 fő. 5 482 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 524-en vannak lélegeztetőgépen.

Oltások

Eddig 677 682 fő kapott oltást, közülük 249 499 fő már a második oltását is megkapta. A háziorvosok továbbra is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Orbán Viktor, Facebook