A szülők mind nagyobb arányban választják tudatosan a prémium lábbeliket gyermekük számára, mert tisztában vannak azzal, hogy az alacsony átfekvésű, gyakran hitvány minőségű termékek komoly ortopédiai problémákat okozhatnak. Mivel ezek korrigálása sokszor igen költséges, könnyű belátni, hogy az olcsó gyerekcipő hosszú távon a drágább megoldás.

Egy kutatás szerint a gyerekek mintegy 98 százaléka teljesen egészséges lábbal születik. Szomorú adat ehhez képest, hogy közel 80 százalékuk nem hord megfelelő minőségű cipőt a gyermekévek alatt. Részben erre vezethető vissza, hogy csak a felnőttek nagyjából 40 szálakénak van még egészséges lába (forrás: Superfit).

A cipőviselet ugyanis közvetlenül és közvetve is hatással van a járásra, az egyensúlyérzékre, a testtartásra és az ízületek állapotára is. Sok ortopédiai elváltozás gyerekkorban alakul ki, ezeket gyakran egy rossz minőségű lábbelivel magunk is előidézhetjük. A lábhoz és annak anatómiájához nem passzoló, a kicsik életkori sajátosságait figyelmen kívül hagyva tervezett modellek használata és néhány lábbetegség között egyértelmű az összefüggés. A gyerekcipő választás – különösen az alig néhány éves gyerekeknél – éppen ezért óriási felelősséggel járó feladat.

A kisdedek lábszerkezete a talpra állás után, az első lépések megtételét követően kezd el intenzíven fejlődni, átalakulni, és 10-12 évesen éri el a felnőttkori formát, illetve szerkezeti állapotot. Ha a gyermek lábbelije nagyon szűk vagy túlságosan merev, az visszafordíthatatlan károsodásokhoz, deformitásokhoz vezethet. Ezt jó minőségű, megfelelő méretű és megfelelő tulajdonságokkal rendelkező cipők viselésével megelőzhetjük.

Magyarország legdinamikusabban fejlődő gyerekcipő webáruháza, az Angyali Cipők egyik tulajdonosa, Götz Janka szerint szerencsére egyre több szülő van tisztában ezzel az összefüggéssel. „Sajnos azonban még mindig rengeteg a tévinformáció, főként az első gyerekes anyukák körében. Sokan közülük nem tudják, vagy éppen rosszul tudják, hogy milyen anatómiai eltérések lehetnek egy gyerek lábánál, miképp lehet azokat korrigálni, milyen gyógymódokat, milyen terápiákat lehet bevetni, mikor kell szakemberhez fordulni, és mikor kell talpbetétet vagy speciális cipőt használni. Mi az értékesítés mellett igyekszünk edukálni is vásárlóinkat: ortopédiai tanácsokkal és hasznos információkkal segítjük cipőválasztásukat” – ismerteti a céges arc poeticát Götz Janka.

Az Angyali Cipők kínálatának kialakításakor elsődleges szempont a minőség. A tulajdonosok ennek szellemében a termékpalettára csak olyan modelleket válogatnak be, amelyeket saját gyermekeik lábára is nyugodt szívvel adnának. „Az általunk forgalmazott legolcsóbb cipők is legalább a jó kategóriába sorolhatók, mert válogatott, minőségi anyagokból készülnek, és a gyártók ezeknél a gondos tervezőmunka során az anatómiai jellegzetességeket is figyelembe veszik. Ami ennél a kategóriánál alacsonyabb árfekvésű, az általában műbőrből készül és ragasztott a felső részénél, ami nem időtálló megoldás. Az utóbbi időben szerencsére azt tapasztaljuk, hogy még a vékonyabb pénztárcával rendelkező szülők sem mindenáron akarnak spórolni, amikor gyerekeik cipővásárlásáról van szó, és megfogadják tanácsainkat. Nem akarunk mindenáron eladni, ha úgy véljük, hogy a kinézett cipő inkább káros a gyerek lábának, lebeszéljük a szülőt a vásárlásról” – mondta Götz Janka. Angyali Cipők Webáruház: https://angyalicipok.hu

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!