A LikeNews.hu hírportál is beszámolt róla, hogy elhunyt Rubint Réka imádott édesanyja, Zsuzsanna. Az asszony a lánya és unokai karjaiban halt meg, a kiérkező mentők és mentőhelikopter sem tudta megmenteni az életét.

Rájuk támaszkodik

Réka jelenleg a családjából és a barátaiból merít erőt, valamint a sportra támaszkodik. ” Együtt futunk az erdőben, Réka, én és a gyerekek is. Mindannyiunk lelkének jót tesz a napfény és a levegő, és Réka is ki tudja mozogni magából ezt a terhet. Mindig jobb kedve van az edzés után, ő a nehéz pillanatokban a futócipőjébe kapaszkodik. Természetesen itt van neki a családja és a barátaink is, akikre mindig számíthatunk” -nyilatkozta Schobert Norbi a Blikknek.

Egyelőre nem fog dolgozni

A fitnesszguru elárulta, hogy a felesége egy ideig még biztosan nem fog edzést tartani. „Réka a héten és a jövő héten biztosan nem tart még edzést. Én tanácsoltam neki, és ő is egyetértett vele. Ugyanígy élő főzéssel sem jelentkezik, utoljára anyukája ott volt és a tornát is végignézte a garázsban. Nehéz lenne most neki ugyanott zenére, mosolyogva ugrálnia, de szerintem ezt mindenki megérti” – mondta Norbi a lapnak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Norbi tudatta a követőkkel a szomorú hírt

Norbi néhány napja a posztban elmondta, hogy nem szeretnék találgatást és bulvár pletykát éppen ezért elejét véve a találgatásoknak szomorúan tudatják, hogy sajnos Réka édesanyja elhunyt. Mint Norbi a bejegyzésben írja “A mai napon kora délután Réka édesanyja, szeretett Anyósom, egy szokásos boldog családi látogatás után, kifelé menet, a garázs előtt, jómagam, Lara, Norbika és Réka kezei között elhunyt.”

Korábban koronavírusos volt

Mint ismert Rubint Réka édesanyja korábban elkapta a koronavírust, kétoldali tüdőgyulladása volt, ám ebből akkor felépült. Gyógyulásáról Réka a közösségi oldalán adott hírt: “Tegnap említettem, hogy megosztom veletek azt a CSODÁT, ami velem/velünk történt az elmúlt hetekben. Könnyekkel és félelemmel teli időszakon vagyunk túl, de mint mindig, most is megtapasztaltam, hogy a szeretetnek óriási ÉLTETŐ ereje van!” 

Tüdőembólia okozta a halálát

Ahogy mi is megírtuk, Rubint Réka édesanyja tavaly év végén megfertőződött a koronavírussal és vélhetően ennek a szövődményeként tüdőembólia miatt hunyt el. “Hiába szedte a vérhígítót, amit egyébként is évek óta használt, sajnos, elkerülhetetlen volt a tragédia. A szakorvos azt mondta, ha éppen nem velünk van, hanem 400 kilométerrel odább, akkor is ugyanabban az időpontban lett volna rosszul. Mindig szoros volt a kapcsolatunk, de az utóbbi hónapokban a megszokottnál is több időt töltöttünk együtt. Éppen a betegség miatt, nagyon megijedtünk akkor, hogy elveszítjük, ezért akartuk a közelünkben tudni, hogy vigyázzunk rá” – mondta Norbi néhány napja a Blikknek. KAPCSOLÓDÓ! Kiderült, hogy mi okozta Rubint Réka édesanyjának a halálát – nem lehetett elkerülni a tragédiát

A gyerekek nehezen dolgozzák fel

A fitneszguru azt is elmondta, hogy két nagyobbik gyermekük Lara és Norbi, akik jelen voltak a tragédiakor érthető módon nagyon nehezen dolgozzák fel. Nagylányuk reggel is sírva ébredt fel. ” Nagyon erősek, de hiányzik nekik, ők Réka anyukájának a kezeiben nőttek fel, erős kötődés volt köztük”.

Réka is megszólalt

Réka néhány napja az Instagram történetben osztotta meg, mennyire megviseli édesanyja halála. A 24 órán át elérhető storyban azt írta: “Mindig te vigyáztál rám, a karjaimban kellett, hogy elengedjelek. Belehalok ebbe az űrbe, belehalok ebbe az érzésbe.” OLVASD EL! “Belehalok ebbe az űrbe” – Szívszorító szavakkal búcsúzott édesanyjától Rubint Réka

Édesapja 2019-ben huny el

Réka édesapja 2019-ben hunyt el. Rubint Réka édesapja, akárcsak Schobert Norbert, komoly szívműtéten esett át. A beavatkozást nem lehetett tovább halogatni, szívének állapota ugyanis nem javult, ám a fő cél az volt, hogy ne is romoljon tovább, erről a Blikk számolt be még 2018 nyarán. Ezt követően azonban 2019 februárjában Réka szomorú hírről számolt be a közösségi oldalán: édesapja ugyanis 70 éves korában elhunyt.

Így búcsúzott tőle akkor Réka

„Édesapám évek óta szívproblémával küzdött, ugyanazon az osztályon volt, ahol Norbiért imádkoztam évekkel ezelőtt. Az életéért küzdő, halál torkából már többször is felálló édesapám tegnap elköszönt” – írta akkor egy a közösségi oldalára feltöltött posztban Réka.

El tudtak köszönni

„Azt kérte, hogy vigyük ki a kórteremből, mert szeretne méltón búcsúzni. Ült a tolószékben, fogtuk egymás kezét, úgy, mint mindig. Ő összegezte számomra a felfoghatatlant, és arra kérte Norbit: „Mindig vigyázz rá, mert ő az én legféltettebb kincsem” – írta.

Hosszú ideje küzdött a betegséggel

Réka édesapja már hosszú ideje küzdött a betegséggel, ám a halála előtt hónapokban már nagyon legyengült. „Itt van az illata az orromban. Tegnap délután még megborotváltam, megmasszíroztam a régen oly erős, most törékeny kezeit. Öleltem, miközben a könnyeim az arcán végiggördültek. S bár tudtam, hogy ez be fog következni, most mégis annyira fáj” – írta akkor Rubint Réka. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rubint Réka – Forrás: LifeTV