Nehéz időszakon megy keresztül Körtvélyessy Zsolt! A színművész néhány hónapja vesztette el imádott feleségét Egerszegi Judit színésznőt koronavírus-fertőzésben, majd amikor a lányáékhoz költözött egy időre a tragédia után az otthonába is betörtek.

Cukorbeteg volt

Egerszegi Judit cukorbetegséggel küzdött, majd kórházba került vizesedéssel, ahol kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Később állapota annyira megromlott, hogy lélegeztetőgépre került. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Imádta a feleségét

Hosszú évtizedekig élt boldog házasságban Körtvélyessy Zsolt és Egerszegi Judit/ Fotó: MTVA

Egy időre a lányáékhoz költözött

Felesége halála után Körtvélyessy egy időre lányához Kingához és annak férjéhez L.L Juniorhoz költözött, ám ez idő alatt, amíg a család együtt gyászolt betörtek a színész házába, pontosan a pincéjébe, ahonnan több értékes műtárgyat is elloptak.

Biztonságosabbá tette az otthonát

„Új hevedereket és zárakat szereltettem fel, valamint kamerarendszert is kiépítettük itthon. Szerencsére nem félek, és a biztonsági intézkedések után remélem, senkinek nem jut eszébe ide betörni” – nyilatkozta Körtvélyessy korábban.

Kiderült, hogy Cseh Tamás ajándékát is elvitték

A színész a Borsnak elárulta, hogy a betörők egy totemoszlopot is eltulajdonítottak tőle, amit még Cseh Tamástól kapott, valamint értékes pénzgyűjteményét is elvitték.

Magánnyomozókat fogadott

Körtvélyessy most kézbe vette az ügyet és magánnyomozókat fogadott, hogy minél előbb rendőrkézre kerüljenek a bűnözők. „Olyan sok szomorúság van most a szívemben a feleségem elvesztése miatt, hogy nem érzem elég erősnek magam ahhoz, hogy évekig bíróságra járjak. Egyszerűen nincs erre energiám…De természetesen nem hagyom, hogy ezek a tolvajok nyugodtan aludjanak, és azt higgyék, hogy megúszták. Magánnyomozókat fogadtam, hogy ők eredjenek a nyomukba. Biztos va­gyok benne, hogy rövid időn belül meg is lesz­nek, mert sejthető, hogy merre kell keresni őket. Nekem az is elég, ha szépen visszahordanak mindent, amit elvittek. Hívő ember vagyok, a büntetésüket úgyis meg fogják majd kapni a Jósistentől” – nyilatkozta a színész a Borsnak.

Sejti, hogy kik lehettek

A színész a lapnak elárulta, hogy néhány nappal a betörés előtt lomtalanítás volt a környéken és emiatt idegen alakokat engedett be a házába, akik jól körbenézhettek.

Rátalált a felesége naplóira

A színművész miután hazaköltözött a lányéktól rátalált a felesége naplóira is, amiket hosszú évtizedeken át írt. Körtvélyessi a naplók olvasásakor a felesége szemszögéből látta a kapcsolatukat, úgy ahogy Judit emlékezett vissza, hozzátette, hogy imádott felesége valóban mindent papírra vetett.

Nem szeretné, hogy feledésbe merüljön

Körtvélyessy Zsolt nem szeretné ha felesége naplói és gondolatai a feledés homályába vesznének, ezért arra gondolt, hogy inkább kiadatná az emlékiratait, ugyanis nem csak a családjukról ír benne, hanem szó esik a színházról, a szerelemről és az élet nehézségeiről is.

Úgy érzi nem lesz új párja

A színész és Judit 45 évig éltek együtt boldogságban, a színész jelenleg úgy érzi, hogy felesége emlékeiből szeretne tovább élni. “Most szükségem van a magányra, az emlékeimből élek. Bár azt mondják, soha ne mondd, hogy soha, én nem gondolom, hogy valaha lesz még párom. Juditkám gyönyörű nő volt, és pótolhatatlan. Ha minden jól megy, hamarosan újra próbálunk a színházban, míg élt, mindig jött velem, instruált és a legnagyobb kritikusom volt, most pedig magamra hagyott” – mondta a színész a Blikknek korábban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt MTVA