A LikeNews is megírta, hogy tragikus módon Körtvélyessi Zsolt felesége, Egerszegi Judit színésznő elhunyt koronavírus-fertőzésben. A színésznő halála megviselte a színészt, valamint lányukat Kingát is.

Cukorbeteg volt

A színésznő 67 éves volt. Egerszegi Judit cukorbeteg volt, kórházba került vizesedéssel, ahol kiderült, hogy ő is elkapta a koronavírust.

Romlani kezdett az állapota

A színésznőt a Szent László Kórházba szállították, majd lélegeztetőgépre került, mert az állapota annyira megromlott.

Rátalált a naplókra

Körtvélyessi a felesége halála után egy időre a lányához, Kingához és annak férjéhez L.L. Juniorhoz költözött egy időre, ám most visszatért a házba, ahol a feleségével éltek és rátalált a naplóira, amiket hosszú évtizedeken keresztül írt.

Most olvasta először

„A feleségem szinte grafomán volt, mindent leírt. Tudtam, hogy vezet naplót, de titkos volt, sosem előttem írta, én pedig nem lapoztam fel. Eddig…” – mondta a színész a Blikknek.

Körtvélyessi a naplók olvasásakor a felesége szemszögéből látta a kapcsolatukat, úgy ahogy Judit emlékezett vissza, hozzátette, hogy imádott felesége valóban mindent papírra vetett.

” Nem titok, hogy igazán olaszos család voltunk, de ezzel együtt hatalmas szeretet és tisztelet volt köztünk, nem véletlen, hogy 45 évet éltünk le együtt. Ő pedig mindent lejegyzett az életünkről, a kapcsolatunk rezdüléseiről, a szakmájával kapcsolatos dolgokról, hogy például miként élte meg, amikor feladta értem a színészetet. Fájdalmas volt olvasni a sorokat, időnként potyogtak a könnyeim és abba is kellett hagynom a naplók böngészését, de idővel biztosan készen állok majd rá, hogy minden egyes lapját végigolvassam” – mondta a gyászoló színész a lapnak.

Nem szeretné, hogy feledésbe merüljön

Körtvélyessy Zsolt nem szeretné ha felesége naplói és gondolatai a feledés homályába vesznének, ezért arra gondolt, hogy inkább kiadatná az emlékiratait, ugyanis nem csak a családjukról ír benne, hanem szó esik a színházról, a szerelemről és az élet nehézségeiről is.

Úgy érzi nem lesz új párja

A színész és Judit 45 évig éltek együtt boldogságban, a színész jelenleg úgy érzi, hogy felesége emlékeiből szeretne tovább élni.

„Most szükségem van a magányra, az emlékeimből élek. Bár azt mondják, soha ne mondd, hogy soha, én nem gondolom, hogy valaha lesz még párom. Juditkám gyönyörű nő volt, és pótolhatatlan. Ha minden jól megy, hamarosan újra próbálunk a színházban, míg élt, mindig jött velem, instruált és a legnagyobb kritikusom volt, most pedig magamra hagyott” – mondta a színész a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Elhunyt szeretteik miatt szomorú volt a karácsony L.L. Juniorék számára

Betörtek hozzá

Amíg Körtvélyessy a felesége halála után egy időre a lányáékhoz költözött betörtek az otthonába, a pincéjéből több értékes műtárgyat is elloptak. A színész feljelentést tett, valamint az otthonát megpróbálta biztonságosabbá tenni.

” Új hevedereket és zárakat szereltettem fel, valamint kamerarendszert is kiépítettük itthon. Szerencsére nem félek, és a biztonsági intézkedések után remélem, senkinek nem jut eszébe ide betörni” – nyilatkozta Körtvélyessy a lapnak.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt és Egerszegi Judit