A pápai rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a hajánál fogva húzott egy nőt maga mellett a 83-as főúton. Az esetről videó készült, amely bejárta a netet.

A durva videó bejárta a teljes netet, most elfogták a férfit. A Pápai Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 19 éves dabronyi férfi ellen.

Az eljárás adatai szerint a férfi 2019. október 18-án délután a 83-as számú főút pápai szakaszán vonszolt egy nőt úgy, hogy a sértett haját megfogta, és így húzta maga mellett. Az esetről egy arra utazó videót készített és feltette a Facebookra.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai amint tudomást szereztek a bűncselekményről, megkezdték a felvételen látható elkövető felkutatását. A hatóságok elől elrejtőzött férfit a devecseri rendőrök egy dabronyi ingatlannál fogták el 2019. október 31-én délután.

Előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat a rendőrség büntetőeljárást a 19 éves dabronyi férfi ellen. A felvételen egyébként az látszik, hogy a nő igyekszik kiszabadítani magát, de a férfi erősen tartja a haját és még keresztbe is rángatja a nőt az amúgy forgalmas 83-as főúton.

A nő kiáltozik, segítséget kér, de az arra járó autósok közül senki sem segít neki. A videó készítője hol kuncogva, hol szörnyülködve, az autóban ülve veszi videóra az eseményeket.

A Veszprém megyei rendőrség az Indexnek azt mondta, habár először a csekélyebb büntetési tételű garázdaság vétség miatt indult eljárás az ügyben, azóta olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, hogy a súlyosabb, személyi szabadság megsértése bűntett miatt nyomoznak már. Ezért a bűncselekményért akár öt évet is kaphat az elkövető vagy 8-at, ha az áldozat 18 év alatti.  

Kiemelt kép: részlet a videóból