Kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át egy középkorú asszony és egy rá bízott kisgyermek Szombathelyen, amikor az asszony észlelte, hogy az érkező személyautó már nem fog megállni. A nő ellökte magától a gyereket, így az autó végül őt ütötte el.

A baleset csütörtökön, a szombathelyi Semmelweis Ignác utcában történt. A Mercedes a vasútállomás felől érkezett és nem hajtott gyorsan.

„Kb. 30 kilométeres sebességgel közlekedhettem, a napellenző le volt hajtva, mert pontosan szemből sütött a lenyugvó nap. Az utat figyeltem, amikor megjelent előttem egy rózsaszínű kabát. Azonnal a fékbe tapostam, de elütöttem a hölgyet. Azonnal kiszálltunk segíteni” – mondta el a 112press.hu-nak az autó vezetője. A középkorú férfi maga sem érti, hogy nem vette észre a gyalogosokat.

Az ellökött gyermek az út szélén elesett, de azonnal fel is kelt, ő sérülés nélkül megúszta a balesetet, az autó nem érte el. A mentők őt is kórházba szállították, édesanyja oda ment érte.

A 112press.hu szerint az elgázolt asszony vigyázott délután a gyermekre és szabályosan keltek át a kijelölt gyalogátkelőhelyen. A gyermek édesanyja jó személyre bízta a gyermekét, hiszen az asszony pillanatok alatt felmérte a helyzetet és nem magát mentette, hanem a gyereket.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A balesetnek több szemtanúja is volt.

Kiemelt kép: illusztráció