Durva baleset történt néhány napja a Pest megyei Pilisborosjenőnél a Teve-sziklánál. Egy rendszeresen arra lovagló férfi paripája megijedt a póráz nélkül felé szaladó kutyáktól és megbokrosodva a szakadék felé rohant, majd levetette magát a mélybe.

Az utolsó pillanatban ugrott le a férfi a lóról

A ló gazdája kaszkadőr módjára az utolsó pillanatban leugrott a lóról, amikor látta, hogy az állat a szakadék felé rohan. A ló napokkal később belehalt a sérüléseibe, a kutyák gazdája pedig segítségnyújtás nélkül lelépett, azóta is keresik.

Felelős állattartás

A Pilisborosjenői Önkormányzat kommunikációs vezetője arra kért minket, hogy a szomorú történet nyilvánosságra hozásával a felelősebb állattartásra buzdítsuk a kutyatulajdonosokat.

Már majdnem hazaértek

Az esetet a lovas részletesen leírta a Facebookon, így fogalmazott: „Kettőnket, tereplovaglás végén, sétálva, közeledve a lovarda felé ért a támadás.

Gazda nélkül rohant a három kutya

A Teve-szikla felől léptettünk a tisztás felé, amikor egy fekete-fehér border collie-szerű kutya ugatva rohant felénk, jobbról, a kanyar felől. Gazdája sehol, mögötte pedig két sötét labrador kinézetű kutya rohant.

Mélybe zuhant a ló

A ló a váratlanul felbukkanó támadás elől menekülni kezdett. Én az utolsó pillanatban leugrottam a lóról, de az állat a mélybe zuhant” – írja a lovas férfi, majd így folytatja:

Ha megijednek, futnak a lovak

„Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy a lovak genetikájába a menekülés van beprogramozva. Ha megijednek, futni kezdenek” – írta közösségi oldalán a férfi.

Később került elő a kutyák gazdája

A kutyák gazdája nem látta az esetet, mert a kutyái póráz nélkül szaladgáltak az erdőben. Akkor került elő, amikor a balesetet szenvedett lovas ordítani kezdett, hogy segítség!

Neki állt feljebb

A kutyák gazdája ahelyett, hogy segített volna, még neki állt feljebb és minősíthetetlen hangnemben üvöltözött a szerencsétlenül járt lovassal, majd segítségnyújtás nélkül elment a helyszínről – írja a BudapestKörnyéke.

Tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni

A magyar törvények szerint kutyát csak pórázon lehet sétáltatni. Ha valaki az erdőben vagy bárhol a kutyáját póráz nélkül elengedi szabálysértést követ el.

Elpusztult a ló

A póráz nélkül sétáltatott kutyáktól megvadult, majd a szakadékba ugró ló néhány napja elpusztult, a kutyák gazdáját azóta is keresik.

A szakadékban fekvő, sérült ló

Képek: A szakadékba ugrott lóról készült fotók – Forrás: Facebook/Farkas László