Családtagok, pályatársak, barátok érkeztek a Farkasréti temetőbe, hogy végső búcsút vegyenek Andorai Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől, a nemzet színészétől.

A temetésre a magyar film-és színházvilág legnagyobb alakjai érkeztek. A gyászolók között láttuk Szabó Istvánt, Eperjes Károlyt, Reviczky Gábort, Cserhalmi Györgyöt, Bánsági Ildikót, Bodrogi Gyulát, Kern Andrást.

Ábrahám Edit Andorai volt felesége fiával, ifjabb Andorai Péterrel kézen fogva várták a búcsúztatót. A temetésen Szabó István filmrendező és Eperjes Károly színművész mondott beszédet.

A LikeNews.hu nemrég írta meg, hogy a Barátok közt sztárja férjét gyászolja. Ezt a cikket ide kattintva tudod elérni.

„Nagyon szerettünk és szeretünk Péter” – hangsúlyozta Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész a búcsúztatáson. Felidézte: Andorai Péterrel még fiatal korukban megegyeztek egymással abban, hogy ha eljön majd az-az idő és az egyikük túléli a másikat, akkor a másik mondja az búcsúbeszédet, ez most bekövetkezett.

Szabó István , Oscar- és Kossuth-díjas filmrendező nagyon nagy színésznek nevezte Andorai Pétert, aki mindig gondolatokat, érzelmeket jelenített meg szerepeiben.

Andorai Péter színészlegenda rövid, súlyos betegség után február 1-re virradóra hunyt el. Rendkívül sokoldalú színész volt, számtalan emlékezetes színpadi és filmes alakítás fűződik a nevéhez. Andorai munkásságát Jászai Mari-díjjal (1980), Kossuth-díjjal (1994) és számos szakmai kitüntetéssel is elismerték, 2007-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. 2015-ben a nemzet színészének választották.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel  – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd