Mint ahogyan arról a LikeNews is beszámolt február 5-én elhunyt az AWS zenekar énekese, Siklósi Örs. A zenész halálhíréről a banda hivatalos Facebook és Instagram oldalán számoltak be a zenésztársai. A tragikusan fiatalon elhunyt zenészt szerdán kísérték utolsó útjára.

Leukémiával küzdött

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.” – írták akkor posztjukban az AWS tagjai. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörten nyilatkozott a testvére a napokban

A fiatalon elhunyt énekes bátyja, Máté a Best Magazinnak beszélt testvére haláláról. a közelmúltban. A megtört fivér elmesélte, hogy Örs az oka annak, hogy már négy gyermeke van, ugyanis az öccse mutatta meg neki, hogy mekkora örömöt is képes okozni egy gyermek. “Hiperaktív gyermek volt, afféle figyelemmágnes, bárhová ment, kiprovokálta, hogy csak rá figyeljenek. Szerencsére a zene, a színpad révén ezt mind megkapta, de sajnos csak rövid időre” – nyilatkozta Máté a lapnak.

Kapcsolódó:

Hárman voltak testvérek

Örs és Máté között 14 év korkülönbség volt, míg az énekes és nővére között 11 év – írja a Blikk.

Legjobb barátok is voltak

“Nemcsak az öcsém volt, de a legjobb barátom is” – mondta Máté a lapnak. Az énekes bátyja azonban egy fajta apaszerepet is felvett, miután a szüleik szétköltöztek, ami Örsöt különösen megviselt, ugyanis csak ő lakott már otthon a szülői házban. Az énekes gyakran látogatta meg testvérét a munkahelyén, valamint sokszor náluk aludt és az unokaöccseivel és az unokahúgával játszott.

Nem volt haragtartó

Örsöt a testvére egy nagyon mosolygós, nagyon barátkozós fiúnak írta le, aki nem volt képes sokáig haragudni, volt barátnőivel is jó kapcsolatot ápolt, többüket még az esküvőjére is meghívta. “Számára nem volt kérdés, ha valakit egyszer megszeretett, azzal haláláig jóban lesz. Amúgy nagyon szeretett élni, sikeres volt a szakmájában, boldog volt a házassága. Mégis feltűnő, miért írt olyan sok dalt az elmúlásról, a halálról” – nyilatkozta Máté.

Félt a betegségektől

A sors fintora, hogy testvére elmondása szerint Örs kicsi kora óta félt a betegségektől, ám az egyikük sem gondolta, hogy a zenész nem fog kigyógyulni a leukémiából. Máté elmondta, hogy százból nyolcvanan meggyógyulnak. Örs egy transzplantáción is átesett, nővére adott neki sejtet, ami után jobban is lett, ám az immunrendszere végül nem bírta a kezeléseket.

Megszólalt egy barátja, Kovács Pali is

„Nagyon nehéz bármit is beszélni, eléggé friss ez a dolog. Örs januárban tervezett visszajönni, erről sokat beszélgettünk vele… Mindig egy olyan pozitív csóka volt, akivel amikor novemberben beszélgettünk, küldözgette a dalait, hogy miket készített még, kíváncsi volt a véleményemre. Mindig mondta, hogy figyelj, tesó, pár hét, pár hónap és kijövök, toljuk neki, koncertek így, koncertek úgy…! Nagyon pozitív ember volt” – mondta el a LifeTV reggeli műsorában Kovács Pali nemrégiben.

Felkészítette barátait a legrosszabbra

„Alig egy fél év alatt elragadta a betegség. Nem nagyon akart minket ezzel terhelni, valahogy neki mindig az volt a fontos, hogy akiket szeret, és akik fontosak számára, jól érezzék magukat. Beszélt erről és felkészített minket a dologra, viszont mindig foglalkozott másokkal” – mondta az énekes.

Utolsó útjára kísérték

Siklósi Örsöt szerdán temették el, erről nemrégiben a Ments Életet Alapítvány Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát nevű Facebook-oldalon számoltak be.”Ma helyezték örök nyugalomra egyik legkedvesebb Álomvarázslónkat Siklósi Örsöt. Emléked szívünkben örökké él”– áll a búcsúposztban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az alapítvány Örs számára készített emlékvideója itt érhető el:

Siklósi Örs halálával kapcsolatos cikkeinket itt érhetitek el.

Kiemelt kép: Siklósi Örs, YouTube