Néhány héttel ezelőtt a LikeNews is megírta, hogy gyászol L.L. Junior, aki a közösségi oldalán tudatta, hogy elhunyt Csóré Béla, a mulatós zene egyik elismert előadója. A zenész 53 éves volt.

Közösségi oldalán búcsúzott L.L. Junior

Junior a Facebook oldalán emlékezett meg a zenészről, akiről úgy nyilatkozott, ő maga volt a zene: “Sokat mulattunk együtt, és mindig kölcsönös tisztelettel voltunk egymás felé. Pár hónappal ezelőtt azt terveztük, hogy megcsináljuk a régi dalait együtt.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gáspár Győzike is búcsúzik

A mulatószenészről Gáspár Győzi is megemlékezett, csak elismerő szavakat tudott rá mondani, mint írta, “dalai, nótái minden cigánybálon, családi rendezvényen hallhatóak voltak, neve garanciát jelentett a lelki feltöltődést nyújtó zenére.”

Így búcsúzott Győző

“Mélységes szomorúság tölt el, hogy elment a legendás cigány zenész-énekes, Csóré Béla. Dalai, nótái minden cigánybálon, családi rendezvényen hallhatóak voltak, neve garanciát jelentett a lelki feltöltődést nyújtó zenére.Falunapok, bálok, keresztelők, lagzik ezreinek volt sztárvendége. Generációnknak nincs olyan tagja, aki ne ismerte volna egyedi hangszínű nótáit, és nincs olyan lakodalmas zenész se aki ne tanulta volna meg számait, vagy ne próbálta volna utánozni stílusát. Nemcsak gyerekkoromban, hanem akár ma is örömmel hallgattam, dúdoltam, énekeltem a számait, mert szép emlékeket idézett bennem. Csóré Béla valóban egy élő legenda volt, aki mindig hű maradt nevéhez, és a cigányságához!Isten vigyázza örök álmát, nyugodjon békében!”

Agyvérzést kapott

Csóré Béla agyvérzés kapott, erről Vass Ignác kollégája számolt be a közösségi oldalon és arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak a barátjáért. Nagyon sokan szorítottak érte, hogy felépüljön, ám a szervezete vasárnap végleg feladta a küzdelmet.

EZT IS OLVASD EL!

Már Béla és Grófo sincs közöttünk: megtörten nyilatkozott a legendás mulatós zenész haláláról L.L. Junior

Devecseren temették el

A zenészt roma hagyományok szerint temetették el Devecseren, a koporsója mellet énekeltek és gitároztak a szerettei. Csóré Béla temetésén rengetegen vettek részt, a mulatóskirályt nagyon sokan szerették.

Négy gyermeket hagyott hátra

„Nagyon nehéz a családnak édesapám elvesztése, engem és három lányát hagyta maga mögött” – nyilatkozta ifj. Csóré Béla a Blikknek.

Ezerháromszázan mentek el

„Sokan szerették, rengetegen voltak a temetésen, ezerháromszázan jöttek el, de figyeltünk arra, hogy ne egyszerre menjenek a sírhoz, kordont is kellett felállítani, hogy a szabályokat betartsuk. Méltó temetése volt, Vass Ignác unokatestvérem gitározta édesapám dalát” – folytatta a gyászoló fiú, aki azt is elmondta, hogy a temetést a család fizette.

Az ország minden tájáról jöttek

Vass Ignác, aki apjaként szerette az elhunyt zenészt a lapnak azt is elmondta, hogy a temetés három és fél órán keresztül tartott, valamint, hogy az ország minden pontjáról érkeztek rajongók, hogy végső búcsút vegyenek Csóré Bélától.

Nagy Grófo temetésén is rengetegen voltak

A LikeNews is beszámolt róla, hogy idősebbik Kozák László, Nagy Grófo tavaly deemberi temetésén szintén rengeteg ember vett részt, ám mivel nem tartotta be a védelmi intézkedéseket a Grófo művésznéven ismertté vált idősebb Kozák László temetését végző szolgáltató, ezért pénzbírsággal sújtották. Több gyászoló maszkot sem viselt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Csóré Béla, YouTube: Frédy Show