Müller Cecíliát már több mint egy hete nem lehetett látni az operatív törzs sajtótájékoztatóján, ugyanis az országos tiszti főorvos utoljára december 8-án volt jelen.

Galgóczy Ágnes vette át a helyét

December 9-én, múlt héten szerdán már Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője állt a kamerák elé az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert alezredes mellett.

FRISS! „Két kisgyermekét már az égből figyeli, bennünket pedig onnan segít ebben az embertelen küzdelemben” – koronavírusban meghalt egy 39 éves mentőápoló

Nem tudni, mi történt vele

Az operatív törzs azóta megtartott sajtótájékoztatóin egyetlen alkalommal sem tértek ki rá, hogy vajon Müller Cecília miért hiányzik, pedig azóta hét alkalommal is volt már élőben megtartott bejelentkezés.

Nincsenek válaszok

Telex szerette volna megtudni, hogy mi az oka a tiszti főorvos távolmaradásának, azonban hiába tették fel írásban a kérdéseiket az operatív törzs sajtóközpontja felé, nem kaptak válaszokat. Sőt, az NNK sajtóosztálya sem válaszolt a kérdéseikre.

EZ IS ÉRDEKELHET: Koronavírus: Már december végén kezdődhet a vakcina beadása, őket fogják beoltani először

Nem újdonság, hogy nem reagálnak

A Telex egyébként azt írja, egyáltalán nem újdonság, hogy az operatív törzs nem reagál a megkereséseikre. Azonban úgy tudják, hogy a a lakossági kérdések számára fenntartott koronavirus@1818.hu címen érdeklődő, Müller Cecília egészségéért aggódó embereket sem tájékoztatják arról, hogy miért nem jelent meg az elmúlt héten a járvány elleni védekezés arcává vált, 62 éves tisztifőorvos a képernyőkön.

Ez szerepel a hivatalos válaszban

A hivatalos válaszban egyébként csak az szerepel, hogy Müller Cecília egészségügyi állapotáról az általános tájékoztató vonal az információ személyes jellege miatt nem adhatnak felvilágosítást. Ugyanakkor azt állítják, az országos tiszti főorvos távolléte nem befolyásolja az emberek tájékoztatását, mivel Müller Cecília előadásában is ugyanazok az információk hangozhatnának csak el, legfeljebb az előadásmódja lenne más.

Máskor is volt már távol

Müller Cecíliát egyébként már korábban is helyettesítette Galgóczy Ágnes, ám soha nem ilyen hosszú ideig.

Kiemelt kép: Müller Cecília