Reviczky Gábor aggódik! A színész egy önkormányzati lakást bérel Budapest IX. kerületében. Mivel új polgármestere lesz Ferencvárosnak, attól fél, hogy kirakják a lakásból.

Reviczky Gábor szeptember elején költözhetett be az új budapesti lakhelyére. A IX. kerületben kapott egy önkormányzati bérlakást az akkori polgármestertől. Bácskai János soron kívül javasolta a lakáskérelmet. A színész egy 2,5 szobás, 82,27 m² alapterületű összkomfortos ingatlanba költözhetett a Ferenc téren.

A polgármester azzal az indokkal javasolta támogatni Reviczky lakáskérelmét, hogy a művész felmenői 1945-ig Ferencvárosban laktak, ő pedig egy ideig a közeli Nemzeti Színházban játszott. Az is a lakáshoz jutás mellett szólt a polgármester szerint, hogy a családnak nagy gondot okoz az ingázás. Reviczky Gábor egyébként a Budapest közeli Ráckevén lakik.

A fideszes Bácskai Jánost vasárnap nem választották újra. Őt az ellenzék közös jelölje, Baranyi Krisztina váltja, aki Ferencvárosban feltárta a Reviczky bérlakásának ügyét, miszerint sok-sok éve több mint 1500 család vár arra, hogy szociális bérlakást kapjon a IX. kerületben és nem tartotta igazságosnak, hogy Reviczky Gábor soron kívül kapjon bérleti jogot.

Ezért a színészt most az aggasztja, hogy az új polgármester ki fogja őt rakatni az önkormányzati bérleményből –írja a hvg.hu

Reviczky Gábornak egyébként 138 ezer 962 forintot kell fizetnie az ingatlanért havonta, ami nagyjából a fele a Ferenc téri hasonló paraméterű lakások bérleti díjának.

Kiemelt kép: illusztráció