Legalább négy komoly bűncselekmény gyanújával vizsgálódik az adóhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház működésével kapcsolatban. Többek közt engedély nélkül végezhettek mesterséges megtermékenyítést.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban felmerült a gyanú, hogy engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést úgy, hogy erről a Kaáli Intézet nem tud. Egy-egy beavatkozásért negyedmilliót kérnek a kórház dolgozói. Emellett felmerült a szervkereskedelem gyanúja is.

Több száz millió forint EU-s pénz felhasználását is górcső alá veszik állítólag a hatóságok, mert a szülészeti osztály fejlesztésére érkezett pénzből lett ugyan parkoló, raktár, vizesblokk felújítás is, csak az nem amire küldték.

A kórházban két esetben kórlapokat is hamisítottak, amely révén a betegek elestek a kártérítési lehetőségüktől. Az egyik esetben egy 38 éves hölgynél komoly műhibát vétettek  az érintettek és a szövettani eredményt meghamisították úgy, hogy ne lehessen kártérítést indítani a betegnek.  A másik esetben egy 23 éves roma nő kárára tévedett állítólag az intézmény egyik vezető alkalmazottja és itt is a pathológiai második szakvélemény már a kórház részére kedvező lett – írja az Esti Hírlap.

A  Megyei és Városi Szülész-Nőgyógyászati Osztályának a dolgozói nyílt levelet írtak Kásler Miklósnak, amelyben arra kérik a minisztert, hogy a kórház vezetőit azonnali hatállyal függesszék fel.

Polt Péter megerősítette a vizsgálat tényét. A legfőbb ügyész szerint a kórház ellen hatósági vizsgálat zajlik.  Az NNI az emberi test tiltott felhasználása és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz. A legfrissebb hírek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság pedig maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.

Kiemelt kép: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház – Forrás: Facebook