Liptai Claudia még tinédzser volt, amikor Antigoné monológját szavalta el Pécsi Ildikónak. A legendás színésznő meglátta a tehetséget Liptaiban és megígérte, egyszer meg is rendezi a darabot, mely ígéretét be is váltotta.

Végig biztos volt az elhatározásában

Több évtizede láthatják a nézők a színházban, televízióban és a hazai filmekben Liptai Claudiát, aki már tinédzserként is biztos volt benne: a színészmesterséget választja hivatásául. Bár a Színművészetire nem vették fel azonnal, elhatározásában mindvégig biztos volt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rajongott a színészekért

„Már egészen kisgyerekként is rajongtam a színészekért. Mindig odavoltam értük, a munkájukért. Így, amikor először dolgozhattam azokkal, akikért addig magam is csak messziről rajongtam, az maga volt a csoda” – árulta el férjének a 95.8 Sláger FM-en hallható ’ÉdesKettes’ – ben Liptai Claudia, aki több színjátszókörben is megfordult a főiskola előtt.

Anyukája ismerte Pécsi Ildikót

„Először a Harlekin, majd a Miranda színjátszó-körhöz csatlakoztam. Az utóbbinál már biztos voltam benne, hogy szeretnék felvételizni a főiskolára. Anyukám szegről-végről ismerte Pécsi Ildikót, elmentünk az Úrhatnám polgár előadására, aztán találkoztunk vele. Kérte, hogy szavaljak valamit én pedig ott helyben előadtam Antigoné monológját.”

Azt mondta neki, hogy tehetséges

„Azt mondta, hogy nagyon tehetséges vagyok és ha lesz lehetősége meg is rendezi a darabot. Így is lett, csodálatos darabot vitt színre, fantasztikus társulat jött össze a darabra” – emlékezett vissza Liptai Claudia, aki Pécsi Ildikó tanácsát követően felvételizett a Színművészetire. Ám első alkalommal nem járt sikerrel.

Így került Gór Nagy Máriához

„Nem vettek fel, így Gór Nagy Mária Színitanodájában folytattam. Majd jött a Grease. Utána ismét megpróbáltam a Színművészetit, ahol mindhárom rostán átmentem és végül felvettek” – emlékezett vissza az ’ÉdesKettes’ – ben Liptai Claudia. 

Claudia koronavírusos volt

Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt Liptai Claudia és a férje is elkapta a koronavírust. A színésznő még tavaly szeptemberben esett át a fertőzésen ám az azóta eltelt időszakban sem tudta maga mögött hagyni a nehéz heteket, a poszt-covid tünetek a mai napig elkísérik.

Poszt-covid tünetekkel küzd Claudia

„Kihordtam lábon egy tüdőgyulladást, és egy sor tüdőproblémám lett azóta, rengeteg orvostól kértem már segítséget, csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer teljesen meggyógyulok” – mondta el néhány nappal ezelőtt a színésznő-műsorvezető az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom online beszélgetésén.

Mentálisan terheltebb időszakok

Arról is beszélt, hogy családjában, mint mindenhol, vannak mentálisan terheltebb időszakok, de összezárnak és egymást segítik ebben a mindenki számára nehéz periódusban. Mellettük pedig a barátai azok, akikkel még szorosabbra fűzte a kapcsolatát. „Tavaly tavasszal, a pandémia kezdetén attól rettegtem, hogy elveszítem a munkámat, mostanra azonban – bár jelenleg több okom lenne ezen aggódni – az emberi kapcsolataim lettek a legfontosabbak. A világjárvány számomra azt tanította, hogy még jobban figyeljek a hozzám közel állókra, támogassuk egymást a bajban, mert most mindennél többet jelent egy kedves szó és egy vállveregetés.” EZ IS ÉRDEKELHET: A poklot járta meg – Liptai Claudia megrázó vallomása: két óránként hívogatta, hogy életben van-e még

Az összefogásban hisz

A panelbeszélgetésen többek között arról is szó esett, hogy a pandémia elmúltával az élet vajon visszatér-e a normális kerékvágásba, erről Liptai Claudia így beszélt: „Mi emberek önhittek vagyunk, azt gondoltuk, velünk nem történhet ilyesmi. Most, hogy már egy éve nyögjük a koronavírus-járvány terheit, és mentálisan egyre rosszabb állapotban vagyunk, azt kell erősítenünk magunkban, hogy összefogva, szabálykövetően, együtt igenis átvészeljük ezt az időszakot. Hiszek abban, hogy az élet utat tör magának, a rossz emlékek pedig megkopnak a jövőben.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Liptai Claudia – Forrás: RTL Klub