4600 magyar részvételével készült kutatás szerint a 45 év feletti lakosság 64%-a nem rendelkezik egy természetes foggal sem. A teljesen fogatlanok 38.7%-a 75 év feletti.

Csak minden 5. magyarnak van meg az összes foga, ez az Európai Uniós átlag 41%-a. Az utóbbi 30 év adatait vizsgálva viszont az derül ki, hogy a legnagyobb mértékű növekedést a teljes fogvesztés tekintetében a 35-44 év közötti korosztály szenvedte el, ez alatt az idő alatt hatszorozódott a számuk.

Ma már a teljes fogatlansággal járó protézisviselés nem az éjszakai pohárban áztatott fogsorokról és a napi többszöri ragasztgatásról szól, hanem arról, hogy hogyan lehet szinte 100%-ban visszaadni a teljes fogatlanságban szenvedők eredeti rágóképességét, a fogsor stabilitását.

65 éven felüliek fogatlanságának az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint 25% alatt kellene lennie, míg ez Magyarországon 50% feletti.

Az elveszített fogak műfogsorral történő pótlása csupán az érem egyik oldala. A másik megoldandó feladat, hogy a műfogsor megfelelő stabilitását biztosítani kell. Erre a fogsorragasztók jelenthetnek egyfajta alternatívát, de aki stabil, hosszan tartó megoldást szeretne, azok számára elérhetővé váltak már a különféle fogsorrögzítési technikák is.

Ha műfogrosproblémái vannak, evés közben mozog, kiesik, ragasztania kell, hívja Protézisrögzítésre szakosogott Rendelőnket a 06 1 9000 634 telefonszámon vagy KATTINTSON IDE: Fixfogsorsales.hu

Mielőtt ezeket az eljárásokat részletesen bemutatnánk, vizsgáljuk meg, hogy milyen következményekkel kell számolnunk fogazatunk elvesztésekor.

A fogatlanság nagyon súlyos elváltozásokat okozhat a szájban

Ha valaki teljes fogatlanságban szenved és nem pótoltatja, akkor ennek következményei lesznek. A nyelv tevékenysége fokozódik és izomzata megerősödik, a rágóizmok aktivitása viszont gyengül, így a falatképzés minősége jelentősen romlik a szájban.

Fogsorproblémák és elhízás. Van összefüggés?

A műfogsor tulajdonosai sokszor előnyben részesítik a könnyen rágható és aprítható ételeket, melyek elsősorban szénhidrátban és zsírokban gazdagok. Jellemző az ételek túlfőzése is, mely rontja az étel minőségét.

Beszéd közben kiesik a fogsor, mit tegyek?

A műfogsort viselőknek számolniuk kell azzal, hogy a fogsor a legváratlanabb helyzetekben eshet ki a szájukból még a fogsorrögzítő ragasztók ellenére is. Azoknál, akik aktív társasági életet élnek felmerült az igény a megfelelően stabilizált műfogsor iránt. Ennek köszönhetően fejlesztették ki a különféle fogászati műfogsor-stabilizálási módszereket.

Ha műfogrosproblémái vannak, evés közben mozog, kiesik, ragasztania kell, hívja Protézisrögzítésre szakosogott Rendelőnket a 06 1 9000 634 telefonszámon vagy KATTINTSON IDE: Fixfogsorsales.hu

A stabilizálatlan műfogsor ront a beszédemen?

A stabilizálás nélküli műfogsor hatására a természetes beszédsebesség csökken, hiszen kialakul a fogsor esetleges kiesésének vagy megbillenésének tudata, mely bizonytalanná teszi a beszédet.

A fogatlanság az öregedés jele?

A fogatlanság következtében az arc beesetté, ráncossá válik. Ehhez hozzájönnek még az időskori elváltozások. Ma már olyan kiváló minőségű fogsorok készülnek és olyan stabilizálási eljárások vannak, melyek alkalmazásával teljes életet élhet annak használója anélkül, hogy a környezet észrevenné, hogy műfogsort visel.

Nagy Szabó Györgyné boldog műfogsor viselő története

„Ha a korom miatt már több nem lenne nekem hátra, akkor is azt mondanám, hogy megérte ez az idő, amióta viselem ezt a rögzített fogsort. Jól tudok enni, a kedvenc pirítósomat ropogtatni.”- mesélte az asszony. A Nagy Szabó Györgynével készült teljes riport az alábbi videóban nézhető meg.

Ha műfogrosproblémái vannak, evés közben mozog, kiesik, ragasztania kell, hívja Protézisrögzítésre szakosogott Rendelőnket a 06 1 9000 634 telefonszámon vagy KATTINTSON IDE: Fixfogsorsales.hu


Mi a protézisrögzítés eljárás lényege?

A hagyományos, nem rögzített kivehető műfogsor gyakran el tud mozdulni a helyéről. Ez a probléma főleg az alsó műfogsornál jelentkezik, mivel nem áll rendelkezésre olyan tapadási felület, mint a felső fogsornál a szájpadlás területe. Ezért nem lehet vákuummal a helyén tartani az alsó fogsort, így ragasztani kell a megfelelő stabilitás eléréséhez.

A fixfogsor lényege a kifejezetten teljes kivehető műfogsorok stabilizálására kifejlesztett implantátumok, amelyeket normál helyi érzéstelenítés mellett helyeznek az ínyen keresztül az állcsontba. Az apró implantátumok íny fölé kiemelkedő gömbfejű végére pattintható rá a műfogsor, amelybe beépítenek egy speciális gumigyűrűs patentházat.

Ez a rendszer biztosítja a fixfogsor stabilitását. Stabilizálható csak az alsó-, csak a felső- vagy akár mindkét fogsor is. A műfogsort csupán tisztításhoz kell kivenni, a fogsor éjszaka is a szájban marad. A protézisrögzítés után a műfogsor stabil és kényelmes lesz. Magabiztosságot kölcsönöz az étkezés, a beszéd során és ehhez műfogsorragasztókra sincs többé szükség.

Az eljárás elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat; a Magyar Tudományos Akadémia nevével fémjelzett Dél-Alföldi Innovációs Díj II. helyezését és immár a MagyarBrands nagydíjat is.

A protézisrögzítési eljárásról további részleteket tudhat meg ide kattintva a Fixfogsorsales.hu oldalon.

Műfogsorrögzítés Fixfogsor® technológiával-02

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!